KookJij

Kippen-champignon ragout

Nieuwsbrief aanmelden

Kippen-champignon ragout

Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Belgische
Bron: van mijn moeder
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kip koken in bouillon met wat zout (± 20 min.).
Kipfilet af laten koelen en met vork uit elkaar trekken (bouillon bewaren).
In koekenpan de champignons zacht aanbakken en apart houden.
In koekenpan de uien glazig bakken en apart houden.
ROUX:
Boter zachtjes smelten in grote kookpan (mag niet bruin worden). Om en om bloem, melk en bouillon toevoegen en goed blijven roeren, het moet een egale pap worden.
Vervolgens de kipfilet, uien en champignons aan de roux toevoegen. Eventueel verder op smaak brengen met zout, peper en/of aromat en klaar is de ragout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


dondersteentje zegt:
Idd erg lekker, ik heb het net gemaakt en een beetje geïmproviseerd door ook met wat extra provinciaalse kruiden en 1theel ketjap manis erin te doen.
Ik kreeg helaas met de bloem wat klontjes en dat heb ik opgelost door de staafmixer even te gebruiken tot ie weer glad was en met succes ..
Dadelijk eten met een broodje erbij en eet smakelijk.
Groetjes.

Jurjen zegt:
En een paar eetlepels room en een teentje knoflook doen het ook wel goed.. dat was hem wel denk ik.

Jurjen zegt:
Ook lekker om als kruiden een beetje tijm en peterselie toe te voegen :) geeft net wat meer kick..

wouros zegt:
Fred, niet zo moeilijk doen. Natuurlijk weet Patricia dat.
Wil je meer weten klik op de blog Maten en Gewichten (versie Jan A. van der Hoeden) op Kookjij of kijk op www. eten-en-drinken.infonu.nl.
Of voorin in een goed kookboek.
Een roux bestaat meestal uit (room-)boter en bloem in een verhouding 5:6.

Redactie Kookjij.

fred zegt:
Sinds wanneer is 'een glas' een geldende maatvoering? Weet de auteur niet dat er verschillende glazen in omloop zijn?

biancaswinkels zegt:
Heerlijk!!

Ik heb de melk vervangen en alleen maar kippenbouillon gebruikt!!:)

gerard meyer zegt:
voeg is een beetje sherry midd dry toe

djmagich zegt:
Mensen, wat maakt het uit als het uit een kookboek komt? Zoals liske zegt, het is de bedoeling dat de lekkere recepten gedeeld worden! Niet iedereen heeft de zelfde kookboeken thuis! Dit wordt een zinloze discussie.

karola zegt:
wat heeft het voor zin om recepten uit een kookboek in te zenden?
Ik ben er altijd van uit gegaan dat het eigen recepten moesten zijn.
Jammer, maar ik vind er zo niets meer aan.

liske zegt:
Wie heeft gezegd dat het niet uit een kookboek mag komen? het hoeven niet perse eigen recepten te zijn, het gaat erom dat je lekkere recepten met elkaar deelt!