KookJij

Kipfilet met vijgenvulling

Een heerlijk kipfilet met vijgenvulling recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipfilet met vijgenvulling te bereiden

1. Hak de vijgen grof en meng ze met de madeira. laat 10 minuten trekken.
2. Snijd de kipfilets met een scherp mes in, zodat envelopjes ontstaan.
3. Vul de kipfilets met de gehakte vijgen en steek ze dicht met een prikkertje. Kruid met peper en zout.
4. Bak de kipfilets in een pan met hete olie aan beide kanten goudbruin. Draai het vuur iets lager en laat ze nog 6 à 8 minuten braden, tot het vlees gaar is.
5. Doe tenslotte de boter en het paprikapoeder in de pan en overgiet er de kipfilets mee. Serveer meteen, met een frisse salade of couscous met worteltjes en rozijnen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

menj

menj zegt:
Oeps zaten mijn oogjes nog wel erg dicht;)
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Dag Marja,
Het staat ook bij de ingrediënten hoor. Er staat: 4 cl madeira (of port) dus met port zal het ook wel lekker zijn.
menj

menj zegt:
Hoi Lizemie, dank voor je reactie. Zat zelf ook in die richting te denken. Port slaat bij ons meer aan dan Madeira.
Groetjes Marja.
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Ja, met port kan het ook.
menj

menj zegt:
Lijkt me heerlijk:p Kan het ook met iets anders dan madeira? Gelijk opgeslagen
Groetjes Marja.