KookJij

Kipfilet en erwten

Een heerlijk kipfilet en erwten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 47 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie: 555 kCal energie
39 Gram eiwit
37 Gram vet
17 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipfilet en erwten te bereiden

Verhit de helft van de boter en de olie in een koekenpan.
Verdeel de kip in 4 stukken, bestrooi met peper en zout en bak in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
Keer regelmatig.
Voeg na 8 minuten de rozemarijn en knoflook toe.
Bak de spekreepjes in een andere pan in circa 6 minuten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Doe de rest van de boter bij het bakvet en bak de bevroren tuinerwten circa 4 minuten.
Meng het spek erdoor.
Breng op smaak met peper.
Verdeel 4 mooie slabladeren over 4 borden.
Snijd de rest in dunne reepjes en schep ze erin.
Schep de tuinerwten met spek erin en leg de kip ernaast.
Lekker met aardappelpartjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst