Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet en erwten
PT47M
Kipfilet en erwten
Een heerlijk kipfilet en erwten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
47 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
555 kCal energie
39 Gram eiwit
37 Gram vet
17 Gram koolhydraten
39 Gram eiwit
37 Gram vet
17 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet en erwten te bereiden
Verhit de helft van de boter en de olie in een koekenpan.
Verdeel de kip in 4 stukken, bestrooi met peper en zout en bak in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
Keer regelmatig.
Voeg na 8 minuten de rozemarijn en knoflook toe.
Bak de spekreepjes in een andere pan in circa 6 minuten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Doe de rest van de boter bij het bakvet en bak de bevroren tuinerwten circa 4 minuten.
Meng het spek erdoor.
Breng op smaak met peper.
Verdeel 4 mooie slabladeren over 4 borden.
Snijd de rest in dunne reepjes en schep ze erin.
Schep de tuinerwten met spek erin en leg de kip ernaast.
Lekker met aardappelpartjes.
Verdeel de kip in 4 stukken, bestrooi met peper en zout en bak in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
Keer regelmatig.
Voeg na 8 minuten de rozemarijn en knoflook toe.
Bak de spekreepjes in een andere pan in circa 6 minuten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Doe de rest van de boter bij het bakvet en bak de bevroren tuinerwten circa 4 minuten.
Meng het spek erdoor.
Breng op smaak met peper.
Verdeel 4 mooie slabladeren over 4 borden.
Snijd de rest in dunne reepjes en schep ze erin.
Schep de tuinerwten met spek erin en leg de kip ernaast.
Lekker met aardappelpartjes.