KookJij

Kip met witte wijn

Nieuwsbrief aanmelden

Kip met witte wijn

Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Schil en snipper de ui en de knoflook.Verhit 2 eetlepels boter en de olie en bak daarin de kippepoten bruin.Bestrooi ze met peper en zout en haal ze uit de pan.Bak de ui en de knoflook glazig.Voeg de tomatenpureetoe en giet de wijn en bouillon erbij.Leg de poten terug en stoof ze op een zacht vuur 40 min.Maak de champignins schoon en snijd ze in plakjes en smoor ze 10 min in 1 eetlepels boter.Haal de kippepoten uit de pan Voeg de champignons met het smoorvocht en de crème fraîche aan het bakvocht toe.Bind de saus met allesbinder en voeg de gehakte peterselie erbij.Giet de saus over de kippepoten.
Lekket met spagetti met een frisse salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


lotte1 zegt:
Het was erg lekker, gecombineerd met gebakken aardappelen en salade. :D

brandaris zegt:
Hallo LamBert jou recept ziet er goed uit en de tijd ik er voor heb probeer ik het dan kom ik terug hoe lekker het was.