KookJij

Kip Hachee

Een heerlijk kip hachee recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip Hachee te bereiden

Snijdt de kipfilet in blokjes, pel en snipper de uien.
Bestrooi en vermeng de bloem met de kipfilet zodanig dat alle blokjes "wit" zijn.
Verhit de olie in de pan en bak hierin de kipfilet goudbruin, bestrooi met zout en peper en voeg daarna de uien en kruidnagelen toe.
Laat het geheel ca. 5 min. stoven.
Giet 250 ml water over de inhoud en verkruimel hierover 1 runderbouillonblokje en voeg de gesneden appels toe. Kook het geheel weer even op en laat het in een open pan nog ca. 15 min. sudderen.

Mijn kookverhaal (Joke Wiggers)

Ik hou persoonlijk niet van rundvlees dat lang moet sudderen. Dus niet echt een fan van hachee. (wel de smaak van de saus) Dus heb deze variant van de hachee ergens gelezen. Ik heb het gemaakt met de rode kool oma-style en aardappelpuree met bieslook.

We hebben gesmuld !!
Enkele reacties waren: misschien nog een laurierblaadje mee stoven? Maar dat is uw keuze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

maria

maria zegt:
Geef je na afloop een reactie.
En ja, de bij producten horen d'r wel bij hè. :D
grietje56

grietje56 zegt:
Ik hoop dat het jullie zal smaken! (mét rode kool en aardappelpuree = jummie !!):D;)
maria

maria zegt:
Ga het vandaag maken. Lijkt mij een lekker gerecht voor het hele gezin.
assy54

assy54 zegt:
Daarom heet het ook " Kip-Hachee" :p
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Totaal ander gerecht dan hachee, geef 't liever een andere naam!
Annemarie

Annemarie zegt:
heel eenvoudig maar ohzo lekker!!!! Ik heb er nog een flinke knoflookteen in gedaan..
grietje56

grietje56 zegt:
Hallo Assy,
Ja, het runderbouillonblokje om een sterkere smaak te geven aan het gerecht.
Kippebouillonblokje is ook goed maar maakt het -voor mij- een beetje "flauw". Een laurierblaadje maakt het net nog iets meer "hachee".
Eet smakelijk ! ;)
Assy

Assy zegt:
Zeker leuk recept - voor een sterkere smaak een runderbouillonblokje ipv kippebouillonbouillonblokje?
Joke

Joke zegt:
Leuk idee en een groot voordeel qua bereidingstijd.
:)