KookJij

Kerststronk

Een heerlijk kerststronk recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: dr. oetker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerststronk te bereiden

Klop de eierdooiers samen met de poedersuiker, de vanillesuiker en het rumaroma luchtig op. Klop de eiwitten met de suiker stijf en schep dit voorzichtig onder het eierdooiermengsel. Zeef de bloem hierover en meng het voorzichtig onder het eimengsel. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat (30x35 cm) en plaats dit in het midden van de voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 12 minuten. Stort het gebak onmiddelijk op een met suiker bestrooid stuk bakpapier. Bestrijk het bakpapier met een beetje koud water en verwijder het. Bedek het gebak met een vochtige keukendoek. Klop voor de créme de chocolade met de boter, het rumaroma en de rum schuimig. Bestrijk het afgekoelde gebak met 2/3 van deze créme en rol het dan met behulp van het papier op. Plaats dit gedurende 10 minuten in de koelkast. Vul een slagroomspuit met gekartelde mond met de rest van de créme. Haal het gebak van het papier, snijd een schuin stukje van beide uiteinden en plaats deze als zijtakken aan de stronk. Maak met de créme schors voor de boomstronk en bestrooi deze met cacao. Maak van de groene marsepein enkele dunne rollen van ongeveer 10 cm. lang, druk deze plat en vorm met een scherp mes dennenaalden over de hele lengte. Decoreer hiermee de stronk. Vorm met het witte marsepein enkele 11/2 cm. dikke rollen en plaats deze op de groene marsepein als kaarsen. Vorm vlammetjes uit de rode marsepein en plaats deze op de kaarsen. Bestrooi de kerststronk lichtjes met poedersuiker en plaats deze koel tot hij opgediend wordt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

natascha

natascha zegt:
Klopt jammer, fijne winkel
vooral voor bakken.
natascha

natascha zegt:
Hoi fijnproever,
ook in Nederland zijn aveve, namelijk in Limburg gemeente Kerkrade
Anna

Anna zegt:
Je kunt het ook zelf bereiden. Aangezien Natasha je niet verder kan helpen; er staat een duidelijk recept op KookJij;-) Ik hoop dat je er wat mee kunt, Yvonne.
http://www.kookjij.nl/recept-amandelspijs-en-frangipane
Groetjes,
Anna.
KookJij.
natasha

natasha zegt:
jammer yvonne
Yvonne

Yvonne zegt:
Geen wonder dat ik er nog nooit van gehoord had. Ook niet van Aveve. Dat is er in mijn stad niet.:(
natasha

natasha zegt:
Bij aveve, kijk even bij opmerking
Yvonne

Yvonne zegt:
Ik heb nog nooit van frangipane gehoord. Waar koop je dat?
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Natascha, ik heb je vier vorige recepten al aangepast. Gelieve bij dit recept even na te lezen en te verbeteren, hoofdletters, leestekens enz dit recept is niet duidelijk geformuleerd. Zo ook je titel. Fijne zondag, groetjes :);):p
Stephanie

Stephanie zegt:
Gaat het ook zonder rumaroma en rum?
elien

elien zegt:
gaat het ook zonder drank....:D
merel

merel zegt:
kan ik dit gerecht ook zonder rum en rumaroma maken ?
Klom

Klom zegt:
Hoe maak ik witte marsepein van een gekochte plak marsepein