KookJij

Kerststronk

Nieuwsbrief aanmelden

Kerststronk

Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: dr. oetker
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Klop de eierdooiers samen met de poedersuiker, de vanillesuiker en het rumaroma luchtig op. Klop de eiwitten met de suiker stijf en schep dit voorzichtig onder het eierdooiermengsel. Zeef de bloem hierover en meng het voorzichtig onder het eimengsel. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat (30x35 cm) en plaats dit in het midden van de voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 12 minuten. Stort het gebak onmiddelijk op een met suiker bestrooid stuk bakpapier. Bestrijk het bakpapier met een beetje koud water en verwijder het. Bedek het gebak met een vochtige keukendoek. Klop voor de créme de chocolade met de boter, het rumaroma en de rum schuimig. Bestrijk het afgekoelde gebak met 2/3 van deze créme en rol het dan met behulp van het papier op. Plaats dit gedurende 10 minuten in de koelkast. Vul een slagroomspuit met gekartelde mond met de rest van de créme. Haal het gebak van het papier, snijd een schuin stukje van beide uiteinden en plaats deze als zijtakken aan de stronk. Maak met de créme schors voor de boomstronk en bestrooi deze met cacao. Maak van de groene marsepein enkele dunne rollen van ongeveer 10 cm. lang, druk deze plat en vorm met een scherp mes dennenaalden over de hele lengte. Decoreer hiermee de stronk. Vorm met het witte marsepein enkele 11/2 cm. dikke rollen en plaats deze op de groene marsepein als kaarsen. Vorm vlammetjes uit de rode marsepein en plaats deze op de kaarsen. Bestrooi de kerststronk lichtjes met poedersuiker en plaats deze koel tot hij opgediend wordt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


natascha zegt:
Klopt jammer, fijne winkel
vooral voor bakken.

fijnproever zegt:
Natascha blijkbaar in Nederland toch niet zo bekend, daarom de link waar ze het wel te vinden is.;)

natascha zegt:
Hoi fijnproever,
ook in Nederland zijn aveve, namelijk in Limburg gemeente Kerkrade

fijnproever zegt:
Dames hier nog een link naar deze mix
http://www.soezie.be/NED/Start/Producten/ProductDetail/tabid/6463/ProductID/00976_NED/language/nl-BE/Default.aspx

Groeten, fijnproever;):D:D:D

Anna zegt:
Je kunt het ook zelf bereiden. Aangezien Natasha je niet verder kan helpen; er staat een duidelijk recept op KookJij;-) Ik hoop dat je er wat mee kunt, Yvonne.
http://www.kookjij.nl/recept-amandelspijs-en-frangipane
Groetjes,
Anna.
KookJij.

fijnproever zegt:
Aveve is ook enkel in België
http://www.aveve.be/
Vermoed dat er in Nederland ook wel dergelijke of vergelijkbare ketens zijn.
Groeten, fijnproever;):D:D:D

natasha zegt:
jammer yvonne

Yvonne zegt:
Geen wonder dat ik er nog nooit van gehoord had. Ook niet van Aveve. Dat is er in mijn stad niet.:(

natasha zegt:
Bij aveve, kijk even bij opmerking

Yvonne zegt:
Ik heb nog nooit van frangipane gehoord. Waar koop je dat?