Recept
« Terug naar recepten
Kersengelei
PT60M
Kersengelei
Een heerlijk kersengelei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker voor later.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersengelei te bereiden
Maak de kersen schoon en ontpit ze. Doe ze in een schaal en zet de staafmixer erin. Laat de mixer rustig draaien, tot de kersen aardig zijn gekneusd. Doe het geheel over in een zeef, die boven een pan hangt en druk het sap uit het mengsel. Gooi de schillen weg als al het sap eruit geperst is. Vul aan tot 8 deciliter vocht. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan het kersensap. Breng het geheel aan de kook, voeg de suiker en de geleipoeder toe, roer het geheel met een garde tot de suiker en de poeder geheel zijn opgelost. Laat als het geheel begint te borrelen het nog 1 minuut flink doorkoken. Schuim het af, schep het in de potten, sluit deze af en zet ze op zijn kop gedurende 15 minuten.