KookJij

Kerrie-appelsoep

Een heerlijk kerrie-appelsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerrie-appelsoep te bereiden

1. Stoof appels en aardappels met de ui in een diepe pan in wat boter of olie. Strooi er het kerriepoeder bij en laat 30 seconden bakken.
2. Voeg de gevogeltebouillon en laurier toe en breng op smaak met een mespunt suiker, peper en zout. Laat 20 minuten zacht koken met deksel. Neem de laurier weg. Mix de soep. Doe er de room bij en hou warom op een zacht vuur.
3. Snij het vel van de eendenfilet. Leg de filet 10 minuten op de velkant in wat hete olie. Keer om en laat nog 5 à 7 minuten bakken aan de andere kant. Kruid met peper en zout.
4. Snij het vlees in plakjes. Verdeel het over de borden. Lepel er de hete soep bij. Werk af met verse koriander. Serveer meteen;

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst