KookJij

Kalfsbroodje met krieken

Een heerlijk kalfsbroodje met krieken recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfsbroodje met krieken te bereiden

1. Doe het broodkruim bij de melk en laat staan tot de melk opgeslorpt is. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Stoof ze aan in een likje boter of olie. Laat ze wat afkoelen. Roer de eieren los met een snufje peper en zout. Snipper verse salieblaadjes fijn.
2. Vermeng het gehakt met de sjalotjes, het broodkruim, de eieren en de salie. Kruid eventueel bij met peper en zout. Maak er een broodje van. Bestrooi het rondom lichtjes met paneermeel. Leg het in een goed ingevette bakvorm. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter of olie.
3. Bak het gehaktbroodje 45 minuten in de oven op 175° C.
4. Laat de krieken uitlekken. Vang het sap op. Roer het puddingpoeder los in een paar eetlepels koud sap.
5. Breng de rest van het kriekensap aan de kook met de vanillesuiker. Doe er het puddingpapje bij. Roer voortdurend. Laat zachtjes koken, zodat het sap een beetje bindt. Doe er de kriekjes bij. Laat nog even goed doorwarmen.
6. Serveer het gehaktbroodje in niet te dikke plakken. Zet er de kriekjes apart bij.
Lekker warm, of koud, bij de boterham.

Tip: Het paneermeel zorgt voor een knapperig korstje. Het broodkruim houdt het vlees lekker sappig.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Jullie zijn weer goed voor mij, bedankt. Hans
derbyke

derbyke zegt:
Hallo ,de kriek wordt ook wel omschreven als een zure kers (in het Duits is de naam voor kriek trouwens 'Sauerkirsche'). Krieken hebben een mooie donkerrode kleur. Omdat krieken te zuur zijn om zo gegeten te worden, verwerkt men ze in tal van bereidingen .Je kan de krieken dus steriliseren zo bekom je opgelegde krieken .Van het vocht en uiteraard de krieken kan een heerlijk sausje gemaakt worden voor dessert .Als je zin hebt even gaan kijken op mijn recepten pagina onder desserts .Veel succes met het kokkerellen .Groetjes van ons 3 :);):p
mdc

mdc zegt:
Hallo Hans,:)

In het frans zijn het "Griotte" in het Duits "Schattenmorellen in het Nederlands weet ik het niet.Het is een kers maar niet zoet.
Groetjes ;) Martine
hns

hns zegt:
Help me: wat is een bokaal opgelegde krieken. En wat zijn krieken. Hans:):)
bengel6300

bengel6300 zegt:
Jaja, altijd een lekker oud receptje van vroeger.
mdc

mdc zegt:
Hallo derbyke,

Hartelijk dank,we laten de traditie verder leven ;)
Groetjes martine
derbyke

derbyke zegt:
Een heel lekker recept , vroeger als kind was het al een lekkernij , spijtig dat de traditionele recepten niet meer aan bod komen .Voor mij een 10 waard .Groetjes van ons 3 :);):p