KookJij

Irish coffee taart

Een heerlijk irish coffee taart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Ierland
Keuken: Europese
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Irish coffee taart te bereiden

Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm). Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad. Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast. Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn. Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 gram van de suiker. Voeg de Whisky toe en laat het mengsel afkoelen. Klop anderhalve dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig. Klop de MonChou met een mixer glad, Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is. Klop het koffiemengsel erdoor en laat het MonChou mengsel lobbig worden. Spatel de geslagen slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Laat de taart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Klop de rest van de slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart. Versier elke toef met een moccaboon of chocolaatje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marieke

Marieke zegt:
Is dit wat??? Ziet er erg lekker uit...
gr. Simone
jesse

jesse zegt:
lekker
Corrie

Corrie zegt:
De taart gemaakt,verrukkelijk!!!!Gr.Corrie.
Corrie

Corrie zegt:
Deze taart ga ik meteen maken,komt goed uit,want mijn man is afgelopen Donderdag 84 geworden en dat vieren we morgen.Dus dat zal smullen worden.Corrie.
Jenny

Jenny zegt:
Ziet er mij wel lekker uit ,maar wat is Mon Chou?Waarom staat daar geen vraagtekentje achter dat ge kunt zien wat het is