KookJij

Indische pasteitjes

Een heerlijk indische pasteitjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: tuintjes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische pasteitjes te bereiden

Voor omhulsel:beide soorten meel op het aanrecht uitstorten goed met elkaar vermengen.een kuiltje in het midden maken en hierin de even losgeklopte eieren gieten,De boter in kleine stukjes over de bloem verdelen.Iets zout toevoegen.Met de hand alles zo goed mogelijk vermengen.Dan iets lauw water bij gieten en met beide handen het beslag kneden.Telkens wat water bijgieten onder voortdurend kneden.het deeg mag niet te slap worden en moet van het aanrecht loslaten.
Vulling bereiden:Boontjes en worteltjes heel fijn snijden en koken.De macaroni opzetten.De selderij fijn snijden en in de boter fruiten.Bouillonblokje erbij doen en dan het gehakt.Goed omscheppen,kruiden met peper,nootmuskaat en zout.de inmiddels gaar gekookte groenten(na afgieten)bij het gehakt doen.De gare macaroni klein hakken en ook erbij doen.alles nu goed met elkaar vermengen en afmaken met wat ketjap.Tenslotte wat bloem met water aanlengen en de massa hiermee binden.
Het vullen:Het deeg dun(3mm)uitrollen en rondjes uitdrukken.Telkens een balletje deeg rollen en hier van een rondje uitsteken.Neem een rondje in de linkerhandholte,doe er wat van de vulling in,sla het rondje dubbel en druk met de rechterhand de rand goed dicht.Druk de rand met de vork extra aan.Bak de pasteitjes in niet te hete olie goudbruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

doriet

doriet zegt:
Het beste resultaat heb je met koopmans patentbloem is in pondspakken te koop
Hanny van Leeuwen

Hanny van Leeuwen zegt:
Ik wil uitprinten.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Wilma, natuurlijk kun je bladerdeeg gebruiken.Groetjes :);):p
wilma

wilma zegt:
Kan ik voor het deeg van pasteitjes ook bladerdeeg gebruiken?
Groetjes wilma.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Heb dunne flensjes gebakken van bloem,ei+water.
Maakte er een "voorjaarsrol"van;(net zo'n loempia als van Mora)Invriezen en bakken in de frituur.Vind de vulling lekker:p:D
Doriet Janssen

Doriet Janssen zegt:
Ja, zou ook kunnen, loempia velletjes gebruiken in plaats van deeg, ik zou dan wel de grotere velletjes nemen en vullen en rollen zoals op de verpakking is aanbevolen, wel de vulling in een vergiet doen dat er niet te veel vocht in zit, voorkomt openbakken. Succes!
tortie

tortie zegt:
Kan je ook die vellen in pakjes gebruiken en eventueel welke dan?
Vast bedankt.
Desiree Has

Desiree Has zegt:
Zou je me het oude recept toe willen sturen? Alvast bedankt. Groeten Desiree
francine

francine zegt:
Hallo Siegfried,
ik ontvang graag het originele recept. Bedankt alvast.
desiree

desiree zegt:
ik ontvang ook graag het oude recept, mijn indische oma maakte ze altijd, ik ga nu een poging wagen! Bedankt!!
patrick

patrick zegt:
Dank je wel.
chantal

chantal zegt:
wil iemand mij een recept sturen zoals het wel hoort..want ik heb nog nooit macaronie in de pasteitjes ondekt:? maar ik zoek het recept van echte indiesche pasteitjes. dus als iemand me die wil sturen heeeeeeel graag..alvast bedankt:)
grandad

grandad zegt:
indien mogenlijk zou ik dat oude recept ook graag hebben.
josephine

josephine zegt:
Hallo Siegfried,
Jij hebt inderdaad gelijk, het recept op deze site aangegeven is niet de traditionele Ind.pastei. Er komt o.a. geen macaronie in en ook geen kecap. Herkomst is inderdaad van frankrijk. Door kolonialen naar indie gebracht.



siegfried

siegfried zegt:
Herkomst van (ind,pasteitjes):frankrijk,door koks van kolonialen naar indie gebracht,en door huismoeder en/of kok aangepast.