KookJij

Indische pasteitjes

Nieuwsbrief aanmelden

Indische pasteitjes

Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: tuintjes
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Voor omhulsel:beide soorten meel op het aanrecht uitstorten goed met elkaar vermengen.een kuiltje in het midden maken en hierin de even losgeklopte eieren gieten,De boter in kleine stukjes over de bloem verdelen.Iets zout toevoegen.Met de hand alles zo goed mogelijk vermengen.Dan iets lauw water bij gieten en met beide handen het beslag kneden.Telkens wat water bijgieten onder voortdurend kneden.het deeg mag niet te slap worden en moet van het aanrecht loslaten.
Vulling bereiden:Boontjes en worteltjes heel fijn snijden en koken.De macaroni opzetten.De selderij fijn snijden en in de boter fruiten.Bouillonblokje erbij doen en dan het gehakt.Goed omscheppen,kruiden met peper,nootmuskaat en zout.de inmiddels gaar gekookte groenten(na afgieten)bij het gehakt doen.De gare macaroni klein hakken en ook erbij doen.alles nu goed met elkaar vermengen en afmaken met wat ketjap.Tenslotte wat bloem met water aanlengen en de massa hiermee binden.
Het vullen:Het deeg dun(3mm)uitrollen en rondjes uitdrukken.Telkens een balletje deeg rollen en hier van een rondje uitsteken.Neem een rondje in de linkerhandholte,doe er wat van de vulling in,sla het rondje dubbel en druk met de rechterhand de rand goed dicht.Druk de rand met de vork extra aan.Bak de pasteitjes in niet te hete olie goudbruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


doriet zegt:
Het beste resultaat heb je met koopmans patentbloem is in pondspakken te koop

Hanny van Leeuwen zegt:
Ik wil uitprinten.

derbyke zegt:
Hallo Wilma, natuurlijk kun je bladerdeeg gebruiken.Groetjes :);):p

wilma zegt:
Kan ik voor het deeg van pasteitjes ook bladerdeeg gebruiken?
Groetjes wilma.

bametz-saffrie zegt:
Heb dunne flensjes gebakken van bloem,ei+water.
Maakte er een "voorjaarsrol"van;(net zo'n loempia als van Mora)Invriezen en bakken in de frituur.Vind de vulling lekker:p:D

Doriet Janssen zegt:
Ja, zou ook kunnen, loempia velletjes gebruiken in plaats van deeg, ik zou dan wel de grotere velletjes nemen en vullen en rollen zoals op de verpakking is aanbevolen, wel de vulling in een vergiet doen dat er niet te veel vocht in zit, voorkomt openbakken. Succes!

tortie zegt:
Kan je ook die vellen in pakjes gebruiken en eventueel welke dan?
Vast bedankt.

Desiree Has zegt:
Zou je me het oude recept toe willen sturen? Alvast bedankt. Groeten Desiree

francine zegt:
Hallo Siegfried,
ik ontvang graag het originele recept. Bedankt alvast.

desiree zegt:
ik ontvang ook graag het oude recept, mijn indische oma maakte ze altijd, ik ga nu een poging wagen! Bedankt!!