KookJij

Indische chips

Heerlijk bijgerecht bij een rijsttafel
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische chips te bereiden

De ui fijn snijden en dan met de knoflook, sambal, trassi en laos fruiten in een koekenpan.
De corned beef toevoegen met wat (± half kopje) water en een beste scheut azijn en de corned beef dan fijn prakken. Op middelmatig vuur de corned beef droog koken, zout op het laatst toevoegen. Regelmatig doorroeren.
Als de corned beef goed droog is, de pan van het vuur en de corned beef af laten koelen.
Als het afgekoeld is een zakje frietjes erdoor mengen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

veldmuis8

veldmuis8 zegt:
@ Carla, dat het om het friet zoutje gaat staat er toch duidelijk bij;)* 1 zak frietjes (chips) ;)
Carla Luijcks

Carla Luijcks zegt:
Ik mankeer de trassi in de bereidingswijze in de ingredientenlijst.
Het mag duidelijk zijn dat gewone aardappelchips zullen breken bij het mengen, ook gewone frietjes lijken me vreemd.
Een zakje frietsticks kant en klaar uit het "zoutjes"schap van de supermarkt lijken me meer ge-eigend om dit recept te maken.
veldmuis8

veldmuis8 zegt:
Ben benieuwd wat je ervan vind.;)
h.groenendijk

h.groenendijk zegt:
Heerlijk, ga ik gelijk proberen