KookJij

Ijs van witte chocolademousse met gestoofde vijgen

Een heerlijk ijs van witte chocolademousse met gestoofde vijgen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ijs van witte chocolademousse met gestoofde vijgen te bereiden

Haal de zestes van 1 sinaasappel. Klop voor de chocolademousse de eierdooiers met de suiker, de cointreau en de zeste tot een sabayon. Haal van het vuur en klop verder tot de sabayon afgekoeld is. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie en laat even afkoelen. Roer de gesmolten chocolade voorzichtig door de sabayon. Klop de room en roer die door het mengsel. Giet de mousse in met folie beklede ringen en zet in de vriezer. Snijd voor de wafeltjes de plakken bladerdeeg in repen van 1 cm. Schik op een bakmatje telkens 6 repen in wafelvorm en druk de kruispunten goed aan. Bestrijk de wafeltjes met losgeklopte eierdooier, bestrooi ze met suiker en baf af op 200 graden. Smelt de pure chocolade au bain marie en bestrijk hiermee de kruispunten van de afgekoelde wafeltjes. Laat opstijven. Breng de port aan de kook met de zestes van de tweede sinaasappel. Snijd de vijgen overlangs in de helft en doe ze in de kokende port. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen op kamertemperatuur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst