KookJij

Hutsefluts

Een heerlijk hutsefluts recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hutsefluts te bereiden

Meng de kip met de ketjap en de knoflook en marineer minstens 30 minuten. Schil de sinaasappels en snijd de partjes vruchtvlees tussen de witte vliesjes uit. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de paprika met de suiker en de sherry op hoog vuur al omscheppend tot die bruin wordt. Breng op smaak met peper en zout. Schep de paprika in een schaaltje en verdeel de sinaasappelpartjes erover. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de uien tot ze bruin worden. Schep de banaan erbij en laat die meebakken tot hij zacht wordt. Breng op smaak met zout en peper. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie en bak hierin de kip op hoog vuur in 7 minuten al omscheppend krokant bruin. Serveer alles in aparte schaaltjes. Lekker met rijst en satésaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst