KookJij

Hespengebraad met appels en peren

Een heerlijk hespengebraad met appels en peren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Carrefour
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hespengebraad met appels en peren te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk het vlees met mosterd, bestrooi met zout en peper. Verwarm in een bakpan de olijfolie. Bak het vlees 5 minuten aan elke kant goudbruin. Zet apart. Bak de kwartjes appel en peer goud bruin. Zet apart. Blus de pan met ciderazijn. Voeg de honing toe en laat inkoken.
2. Plaats het vlees in een ovenschaal. Bestrooi met de tijm. Bak 15 minuten in de oven. Verdeel het fruit over de schaal. Bak nog 15 minuten.
3. Snijd het vlees in plakken. Voeg al roerend de Luikse siroop toe aan de saus. Verdeel het vlees en het fruit over de borden. Garneer met een schepje saus. Bestrooi met roze peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst