KookJij

Haring gastronomisch

Een heerlijk haring gastronomisch recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Martien van Dijck
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Haring gastronomisch te bereiden

1. Snij het filodeeg in rechthoekjes, bestrijk ze met gesmolten boter en strooi er verse tuinkruiden op. Bak ze ongeveer 7 minuten op 170° C.

2. Maak een vinaigrette met de olijfolie, wijnazijn, een sjalotje, vers basilicum, peper en zout. Marineer daarin de appel, de bleekselder (in fijne reepjes) en de rammenas (in fijne plakjes) gedurende een kwartiertje.

3. Rol de appel en de selder daarna in de rammenas. Leg de rolletjes tussen twee plakjes kruidenfilo. Leg bovenop een haringfilet en wat groene sla. Geef er een kappertjesmayonaise bij.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst