KookJij

Goulashsoep

Nieuwsbrief aanmelden

Goulashsoep

Recept van:
Bereidingstijd: 110 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkanische
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Hak de uien fijn en bak ze een vijftal minuten zachtjes in wat olijfolie aan totdat ze gelig van kleur zijn.
Snijd de rundsstoofvlees in kleine dobbelsteentjes en voeg ze bij de uien en laat ze vijf minuten meestoven. Voeg paprikapoeder, zout, peper, komijn en marjolein toe en roer goed om. Voeg de bouillon toe en laat alles onder een gesloten deksel 1 uurtje zachtjes koken.
Snijd de paprika's in tweeën, ontdoe ze van de zaden en snijd ze in dobbelsteentjes van ongeveer 2 à 3 centimeter. Halveer de tomaten en haal de pitten eruit. Snijd de tomaten in dobbelsteentjes. Schil de aardappelen en snijd er blokjes van niet dikker als je pink.
Voeg na een uur de paprika's, aardappelen en de tomaten bij de rest. Voeg de tomatenpuree erbij en roer alles goed om tot men een mooie rode kleur heeft bekomen.
Laat alles nog 30 minuten koken. Klaar!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


Liske zegt:
Je kunt binden met maizena, of aardappelzetmeel. Ook room bindt licht. (kookroom) Verder peperkoek, de smaak verandert dan wel behoorlijk. Niet te waterig maken, je hoeft dan ook niet meer te binden dan nodig is! Bloem kun je mengen met een beetje water en erbij doen, laat dan wel even doorkoken zodat de "bloemsmaak" minder wordt!

Ghislaine zegt:
Echte hongaarse goulashsoep is geen dik gebonden soep, die is eerder waterachtig met veel vlees.

derbyke zegt:
Hallo Wiek, je kan hem binden met boter en bloem te binden.
Ofwel een kant en klare sausbinder.
De beste oplossing voor mij zou zijn 1 ajuin, een stuk paprika en een aardappel gaar stoven indien nodig bij kruiden, en dit alles mixen en bij de soep voegen.
Groetjes Hilde Kookjij

wiek zegt:
De soep is prima, ik doe er nog een beetje cayenne peper bij. Maar hoe krijg ik hem wat dikker gebonden?

bianca zegt:
Heerlijke soep. Gelijk maar even een pannetje naar mijn vriendin gebracht.

paviljoen zegt:
Heerlijk!! Zelf doe ik er ook karwijzaad bij(kummel):)

kokkerel zegt:
Vervang 2 paprika`s door courgette`s, en doe er gehaktballetjes bij. Lekker.

deuxchapeaux zegt:
Petra,Je hebt gelijk,ik heb er over heen gelezen.De vleesblokjes zitten nu in de pan
Jan A.

Petra zegt:
Wat doe je met het vlees? er staat alleen dat je het vlees uit de pan haalt n.l.

ger schuren zegt:
En natuurlijk knoflook kan er niet genoeg inzitten, geeft die aparte geur aan de soep.