KookJij
Lees meer Lees minder

Gewokte spinazie: in slechts 10 minuten de lekkerste spinazie

Gewokte spinazie

Gewokte spinazie met knoflook en ui, een heerlijke basis voor de lekkerste spinazie uit de wok!
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: schoonzus
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gewokte spinazie te bereiden

Knoflook heel fijn hakken.
Uitje fijn snijden.
Beetje olie in de pan.
Knoflook en uitje fruiten.
Spinazie er bij nog 5min. roerbakken en eet smakelijk.

Mijn kookverhaal (Adrie Jongkind)

Versie spinazie zit bomvol belangrijke vitaminen zoals calcium, kalium en ijzer, wat de groente naast heel erg lekker ook een echte vitaminebom maakt. Wil jij een andere bereidingswijze dan het koken van de bladgroente? Kies dan voor wokken!

Bereidingswijze
Was de spinazie goed schoon; aan de spinaziebladeren zit vrijwel altijd zand. Dit kun je vrij eenvoudig doen met behulp van een teiltje koud water. Leg de spinazie erin en spoel de bladeren goed af: het zand blijft op de bodem van het teiltje liggen.

Pak vervolgens de twee teentjes knoflook en het uitje erbij. Hak de knoflook zo fijn mogelijk en snijd de ui in kleine stukjes. Fruit de gesneden ingrediënten daarna in een klein laagje olie in de wok. Tot slot voeg je hier de gewassen spinazie aan toe. Roerbak het geheel voor ongeveer 5 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Bedankt voor de tip Adrie, ik heb geen champignons in huis maar zal het erbij schrijven voor de volgende keer enne zout zal ik zeker niet vergeten. :-)
Adrie Jongkind

Adrie Jongkind zegt:
Geniet er van Gerda wel zout er bij hoor, champinons meebakken is ook lekker.
Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Ik ga dit morgen maken, eerlijk gezegd nog nooit gedaan op deze manier, en we eten dit met een aardappeltaartje en gemarineerde varkenshaasjes. Extra erbij nog wat prinsessenboontjes met als toetje de overheerlijke Panna cotta van Hilde Dumont, dat is echt een topper in dit huis geworden. Wij houden niet zo van toetjes maar dit................ zalig, met lekker verse aardbeien en voor de liefhebber een toefje slagroom.
Ria van den Beld

Ria van den Beld zegt:
Heerlijk recept, ik heb er wel een beetje zout en peper aan toegevoegd!
Ina

Ina zegt:
Lijkt me heerlijk maar wat eet je er dan bij ???
wim

wim zegt:
Stukje Tofu grof raspen en marineren. Toevoegen bij uitje en knoflook verder recept volgen. Heerlijk. :D
Maria Daams

Maria Daams zegt:
Geweldig recept.
Gerhard

Gerhard zegt:
100 gram reepjes spek en 500 gram gehakt braden, hacheekruiden en gehaktkruiden toevoegen.Daarna de gare spinazie er door mengen met eventueel klein gehakte champignons in een schaal mengen met daar overheen aardappelpuree 15 min in de oven op 250 graden tot er een licht bruin korstje zichtbaar wordt, eet smakelijk.
Angel

Angel zegt:
Een half bouillonblokje(kip)erbij geeft een lekkere smaak.
H.M. Winter-van Graven

H.M. Winter-van Graven zegt:
:)snufje zout ontbrak nog, maar verder heerlijk.
nynke

nynke zegt:
Ooit heb ik dit lekkere gerecht gemaakt op z'n turks of marokkaans en dat was overheerlijk.
Wie kan mij helpen?:)
Broodje bal

Broodje bal zegt:
Ik heb dit recept in een kookboek van Rudolph zien staan en toen werden er nog pistachenoten aan toegevoegd. Ook erg lekker!
Kristel

Kristel zegt:
Nou Adrie, dat klinkt zeker lekker! Die ga ik zeker ook eens proberen:p
Maikel

Maikel zegt:
Erg flauw smaakje, zonder zout of kruiden.
Mieke

Mieke zegt:
Wat er erg lekker bij is is een handje rozijnen, dat maakt het helemaal af!!!