KookJij

Gevulde sint jacobsschelp

Een heerlijk gevulde sint jacobsschelp recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: volrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde sint jacobsschelp te bereiden

Maak een roux met de bloem.
Breng het water met bouillonblokje aan de kook.
Pocheer(*) de sint-jacobsvruchten 1 minuut in de visbouillon.
Voeg nu de room en witte wijn bij de visbouillon en kruid met witte peper.
Bind de saus met de roux, maar niet te dik. Je zal denkelijk niet al de roux nodig hebben.
Versnipper de halve ui.
Spoel de champignons onder koud stromend water en snij in plakjes.
Bak de ajuin en champignons even aan in een klontje boter.
Snijd de gepocheerde sint-jacobsvruchten in 4.
Vul de schelpen met de champignons en ajuin.
Schik daar de sint-jacobsvruchten op.
Giet er wat van de saus over.
Bestrooi met de gemalen kaas.
Gratineer de schelpen enkele minuten onder de grill.
Strooi er wat gehakte peterselie over.
Serveer met brood !

Tip!

Maak een beetje aardappelpuree.
Spuit wat van de puree in het midden van het bord.
Druk de schelpen erop.
Op die manier blijven ze mooi staan.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Snel spoelen onder stromend water mag, mits niet te lang! Beter is het om ze af te borstelen, met een zacht borsteltje (die kun je kopen, speciaal voor champignons) je kunt ook een zacht nagelborsteltje nemen die je alleen daarvoor gebruikt.
cool ria

cool ria zegt:
Champignons mogen toch niet gewassen worden?
sabine

sabine zegt:
ik zal het proberen maar zoek nog steeds het originele recept, die van jou lijkt erop, maar wat voor rol speelt die ajuin daarin?