KookJij

Gevulde eieren op 10 verschillende variaties

Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde eieren op 10 verschillende variaties te bereiden

Eieren koken,pellen en halveren en de dooiers eruit halen.Eigeel fijnprakken met mayonaise.de gewenste ingredienten toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.Koud wegzetten.

Vullingen:

1 Met tonijn en olijven: 50 gr.gepureerde tonijn door eimengsel mengen en met een plakjes olijf garneren.

2 Met ansjovis: 4 fijngehakte ansjovisfilets met 1 eetlepel kappertjes door het eimengsel doen.Garneer met een opgerolde stukje ansjovis.

3 Met garnalen: 50 gr.grofgehakte garnalen door eimengsel en mengen met 1 theelepel dille en een beetje citroensap.Met een garnaal garneren.

4 Met rauwe ham: 50 gr.fijngehakte ham en 1 eetlepel gesnipperde bieslook door het eimengsel doen.Met aspergepunten garneren.

5 Met gorgonzola: 50 gr.gorgonzola fijnprakken en met eimengsel mengen.Versier het met een reepje tomaat.

6 Met kruiden: 2 eetlepels gehakte kruiden (maak niet uit wat als het maar heel fijn is),1 eetlepel zeer fijngesneden sjalotje en wat mosterd door het eimengsel mengen.Versier het met kervel.

7 Met parmesaanse kaas en tomaat: 1 eetlepel geraspte kaas en een eetlepel ontvelde en fijngesneden tomaat met eimengsel mengen.Garneer met basilicum.

8 Met gerookte forel: 50 gr.gerookte forel fijnprakken en door het eimengsel mengen.Garneer met peterselie.

9 Met gerookte zalm: 50 gr.gerookte zalm fijnsnijden en samen met citroensap en dille bij het eimengsel doen.Garneer met tuinkers.

10 Met kaviaar:het basisrecept in het ei spuiten en garneren met (imitatie)kaviaar.

Mijn kookverhaal (Lambert de Bruijn)

Afbeelding van Michael Sylvester via Pixabay

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hermien Valckenborg

Hermien Valckenborg zegt:
Oh wat een heerlijke hapjes staan hier dank je wel
Lia

Lia zegt:
Wat leuk om nu eens andere recepten te zien voor de gevulde eieren!
fogel

fogel zegt:
Ik mis toch echt in de reacties en het recept de zeer fijn geprakte zilveruitjes en augurk voor de frissigheid. Bestrooien met weinig paprikapoeder.
Christiane

Christiane zegt:
Gevulde eitjes
jason

jason zegt:
te lekker om te eten
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Leny, zeker niet doen al de ingrediënten worden waterachtig. Groetjes Hilde KookkJij
Leny

Leny zegt:
Kan ik gevulde eieren ook invriezen of is dit niet aan te raden?????

Ik hoor het wel
Gr leny
Willie Merks

Willie Merks zegt:
Eieren koken, daarna pellen, halveren.
Eigeel eruit halen, eigeel in een kom samen met een eetlepel mayonaise, curry,
mosterd, zout, peper en een gesneden uitje.
Dit alles samen kneden totdat het een lekkere massa is, dan met een spuitzak in de eieren spuiten, afwerken met mayonaise, en daarop feestelijk snufje peterselie.
Dit is een belgisch recept, en door dat gesneden uitje is het heerlijk.
Richard

Richard zegt:
Priscella, dat kan je wel doen, want dat is de basis van het mengsel zoals hierboven beschreven.
Alleen zal er dan weinig smaak aan de eieren zitten, mayonaise is namelijk ook gemaakt van eieren, dus als je de dooiers mengt met mayo, dan proef je eigenlijk een ei met mayo. Mijn tip: als je toch dooiers met mayo aan het mengen bent, doe er wat lekkers door heen.
priscella

priscella zegt:
Kan je ook gewoon de eieren koken, door midden snijden, het eigeel mengen met wat mayonaise en klaar, of moet het met iets anders?
eva

eva zegt:
Ik moet voor school hapjes maken en ze hebben er van genoten;);)
diana van hoof

diana van hoof zegt:
Leuk die verschillende ideeen over gevulde eieren.
Jaap'sIngrid

Jaap'sIngrid zegt:
Heerlijk om al die tips te lezen tussen de reacties. Hier kan een mens, en een gevuld eitje, tenminste wat mee! Geweldig dit!
rinus flake

rinus flake zegt:
Ook best lekker de variaties. Maar een knoflook sausje of poeder met mayo en peterselie of iets uit de lijst hier boven, ook niet verkeert.
Richard

Richard zegt:
Hoi Daphne,
je kan de eieren inderdaad van te voren koken, echter zoals je weet, hoe langer je een gekookt ei laat liggen, des te blauwer wordt de dooier. Dus langer dan 4 uur van te voren koken (en de vulling een uurtje van te voren) zou ik het niet maken.