KookJij

Gemengde salade met spec. dressing

Een heerlijk gemengde salade met spec. dressing recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemengde salade met spec. dressing te bereiden

-Was de sla en droog deze en pluk hem wat fijner.
-Snijd de tomaat in partjes, de komkommer in reepjes.
-Bak de spekjes uit en laat afkoelen.
-Snij de ui in halve ringetjes.
-Drapeer dit geheel mooi op bord.
-Strooi er de croutons en de spekjes over.
-Maak de saus/dressing, als volgt:
-meng yoghurt/kwark/suiker/mayonaise/citroen, onder elkaar.
-Breng op smaak met wat peper en zout, enkele druppels balsamicoazijn en de dille.
-Maak op juiste dikte met de melk, saus moet schenkbaar zijn.
-Doe er een weinig van over de salade.
- Breng op smaak met peper en zout.

Mijn kookverhaal (jose aarns)

Erg lekker geserveerd met gebakken biefstuk en frietjes!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jose

jose zegt:
annika:Ik bewaar de saus ook voor andere salades of rauwkost(je kunt hem goed enkele dagen bewaren in de koeling)...en je kunt natuurlijk ook minder maken.
De bietjes vind je inderdaad niet terug, omdat dat een vrije keus is (,dat staat ook aangegeven bij de ingredienten.)de hoeveelheid suiker gebruik ik zelf wel, maar je kunt dat natuurlijk zelf aanpassen, geheel naar je eigen smaak.
Het gaat om de samenstelling van de dressing, hoeveelheid etc. kun je natuurlijk aanpassen zoals je zelf wilt.
Hoop dat ik je vraag naar tevredenheid heb beantwoord?
Mvg.Jose Aarns;):)
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Er is mij iets niet helemaal duidelijk: Als je van de saus maar een weinig van over de salade doet, waarom maak je dan zo veel? De hoeveelheid suiker die je erin doet is wat veel, volgens mij, daar de balsamico ook al zoet is van zichzelf, en de bietjes ook.(die vind ik niet meer terug in de bereiding overigens)