KookJij

Gehaktballen van Jamie Oliver

Nieuwsbrief aanmelden

Gehaktballen van Jamie Oliver

Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Als je geen gemalen gehakt gekocht hebt, hak het vlees dan tot de gewenste fijnheid in de foodprocessor en doe het in een kom. Gebruik de foodprocessor ook om de 2 sneden brood tot broodkruim te maken. Meng het broodkruim, de gedroogde oregano, de komijn, het pepertje, de rozemarijn en de eierdooier en 2 afgestreken theelepels zout door het gehakt. Geef ook een flinke zwaai aan de pepermolen.

In dit stadium kun je de ‘desgewenste’ ingrediënten toevoegen (fruit ze samen op een zacht pitje gaar en laat het mengsel afkoelen). Kneed alles goed door elkaar en vorm er, met natte handen, ballen van, zo groot als je ze hebben wilt. Je kunt ze direct bakken of ze op vetvijr papier en afgedekt met huishoudfolie maximaal een dag in de koelkast bewaren.

Verhit een braadpan met dikke bodem tot hij heel heet is, giet er 3-4 eetlepels olijfolie in en laat die over de hele bodem van de pan lopen. Leg je gehaktballen erin en bak ze voorzichtig aan alle kanten bruin. Beweeg de pan een beetje heen en weer, dan krijgen de ballen oveal een mooi kleurtje. Zet het vuur laag en giet er de tomatensaus bij. Strooi er veel vers basilicum en wat verbrokkelde mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas over. Zet de pan 15-20 minuten in een oven met een temperatuur van 200 graden (gasoven stand 6), tot de kaas goudbruin is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


martin zegt:
niet zo lekker

Erik zegt:
Zalige gehaktballen aan te bevelen!

JOSSON Walter zegt:
Een prachtig en zeer smakelijk gerecht.