KookJij

Gegrilde en gevulde oesters

Een heerlijk gegrilde en gevulde oesters recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: naar keuze personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: de oestercompagnie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde en gevulde oesters te bereiden

Vlees uit de oesters halen zonder ze te beschadigen. Het water bewaren en door een zeef doen. Een beetje droge witte wijn aan dit water toevoegen. De oesters in dit sap 1 à 2 minuten laten pocheren.
Oesters uit het sap halen en het sap dat over is halveren. Dit sap op het vuur verwarmen en een eierdooier erdoor loskloppen. Een beetje boter en crème fraîche toevoegen en tegelijk blijven kloppen.

Oesters terugleggen in de schelpen, de saus overheen schenken en de schelpen in de oven verwarmen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst