KookJij

Gebraden borst van wilde gans ( zie opm)

Een heerlijk gebraden borst van wilde gans ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Het grote wildboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebraden borst van wilde gans ( zie opm) te bereiden

Bestrooi de ganzeborst licht met zout en peper.
Omwikkel de borst dakpansgewijs met de plakken spek en bind op met keukendraad.
Verhit de olie in een vuurvaste schaal en braad de borst 2 min. aan iedere kant aan.
Schuif de schaal circa 40 min. in de op 180 gaden C. voorverwarmde oven; de platte kant van de ganzeborst moet onder liggen.
Snijd intussen de schoongemaakte groenten in even grote reepjes.
Pel de tomaat, druk de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Doe na 20 min. de gesnipperde sjalotjes bij de ganzeborst en fruit ze glazig.
Voeg dan de groentereepjes toe en laat ze ook licht van kleur.
Voeg, als de groenten licht gefruit zijn, de boter toe, laat kort inkoken en voeg de witte wijn, witte port en de gevogeltefond toe.
Neem de schaal, als de vloeistof tot de helft is ingekookt, uit de oven.
Verpak de borst in aluminiumfolie en laat kort rusten.
Doe de blokjes tomaat bij de saus, bind de saus met de met een scheutje water aangemaakte maizena en breng op smaak met zout en peper.
Haal het keukendraad van de ganzeborst, snijd het vlees in plakken en leg ze op de saus in de schaal.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bert Allers

Bert Allers zegt:
De kerntemperatuur moet zijn 55 tot 60 graden Celcius.
Veel succes.
Gr. Bert Allers
Roovers  Wil

Roovers Wil zegt:
wil je mij iets vertellen over de kerntemperatuur van dit gerecht , moet het rose zijn ?
Bert Allers

Bert Allers zegt:
Aangezien witte port zou ik ook witte wijn gebruiken, succes.
Robert

Robert zegt:
Hoi bert,

Kan ik ook rode wijn gebruiken in plaats van witte?
Ben benieuwd of dat lekkerder is

Groetjes
bertal

bertal zegt:
joop,
Dat kan er bij gelijk met de gevogelte fond daarna laten inkoken. succes:);)
gr Bert.
p.s. staat er niet bij, dat klopt.
joop

joop zegt:
Wanneer gaat de wijn en port erbij ??
bertal

bertal zegt:
Anna:
Dat ligt natuurlijk aan het stuk vlees:
En als het al dik 1 kg zwaar is dan denk ik dat het inderdaad langer moet, of je moet de ganzenborst in stukken doen.
succes
Bert Allers :);)
Anna

Anna zegt:
Zal waarschijnlijk wel een stuk langer in de oven moeten, lijkt me:D;)
bertal

bertal zegt:
Hallo Anna:
Wat let je om de receptuur te maken van dit recept.
succes Bert:);)
Anna

Anna zegt:
Hoi Bert,
Ik heb in de vriezer nog ganzenborst liggen van ca. 1,2 kilo, van de lidl. Tot nu toe weet ik nog niet zo goed wat ik er mee aan moet.:? Heb jij misschien een suggestie?
Groetjes, Anna.
bertal

bertal zegt:
Nicky:
Leuk om te horen dat het mooi recept is.
Zelf heb ik het ook al eens klaar gemaakt.
Zorg wel voor jonge ganzen, zoals ook in de receptuur staat.
verder veel succes met het koken.
:);)
m.v.g. Bert Allers
nicky

nicky zegt:
Het is een heerlijk recept. Om te smullen!