KookJij

Gebakken verse Sardines met citroen en oregano

Een heerlijk gebakken verse sardines met citroen en oregano recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vis en zeevruchtenboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken verse Sardines met citroen en oregano te bereiden

Verwarm de oven voor op 190°C.
Snijd 1 citroen in schijfjes.
Rasp de schil van de andere schoongeboende citroen en pers hem uit.
Snijd de koppen van de sardines.
Leg de sardines in een ondiepe ovenvaste schaal, waar ze in één laag inpassen.
Sprenkel het citroensap en de olie erover.
Strooi de citroenrasp en de oregano erover en voeg peper en zout naar smaak toe.
Bak de sardines 20-30 min. in de voorverwarmde oven, tot ze gaar zijn.
Garneer met partjes citroen en serveer.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Ik zag verse sardines liggen en dacht: 'gave them a change'.
Ik vind dit gerecht erg lekker en makkelijk om te maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Leen Spaans

Leen Spaans zegt:
Simpel en puur. Heerlijk en makkelijk. Ik had drie sardines, samen 335 gram, na schoonmaken en zonder kop ongeveer de helft. Genoeg voor één persoon. 25 minuten in de oven. Super gezond, geen kweekvis, maar vers uit de Atlantische Oceaan, twee keer zo goedkoop als biefstuk. Bijna geen vislucht na het bereiden, ook prettig. Bedankt dus voor de tip.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Ik zal zien wanneer ik het doe, want ik ben momenteel erg druk met diverse dingen, maar ik zal eraan denken.
slaatje

slaatje zegt:
Nou Roos, ik ben benieuwd naar jouw verhaal, misschien durf ik dan ook het verhaal van de uier in te sturen. Ben benieuwd. Groetjes Gerda :p:p:p
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Ik wist niet hoe het in elkaar zat. Ik had niet gedacht dat dit een zinvol verhaal zou zijn en als ik tijd heb zal ik het doen. Roos.
Anna

Anna zegt:
Verhalen zijn altijd welkom!
Je kunt ze sturen naar: [email protected]

Groetjes,
Anna
KookJij
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Ja, ik heb de column nu gezien, maar moet ik mijn sardientjesverhaal dan neerzetten? Roza.
Anna

Anna zegt:
Ha Roos,
Nicolien's column staat hier:http://www.kookjij.nl/column-on-tour-2
Je kunt ook de columns teruglezen als je klikt op column en dan rechtsboven op "archief"
Groetjes,
Anna
KookJij:D:D
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Waar staat trouwens de column van Nicolien, want ik ben er even helemaal uit geweest in het weekend, want ik heb thuis geen PC. Roos.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Wat moet ik daar allemaal voor doen. Ik lust nog steeds die visjes hoor en ze hebben een aparte smaak, dat is zo.
Anna

Anna zegt:
Hoi Roza,
Gezien je "schrijfkunst", doe je mee aan een kaartje voor Nancy? (zie de laatste Column van Nicoline)
Groetjes,
Anna.
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Hans, dit is een recept wat niet aan mij besteedt is ik ben namelijk geen visliefhebber. En Roza, wat een verhaal joh, ik kan mij voorstellen dat op deze manier de visjes voor jou niet zo'n leuke herinnering zijn. Groetjes Gerda :p:p:p
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Nou Hans, aan deze visjes heb ik een herinnering. Het was in 1998-99 en ik was uitgenodigd bij een Marokkaanse jongen (inmiddels is hij van een flat gesprongen) en hij trakteerde o.a. mij op deze visjes. Ik kreeg later van hem te horen, dat ik had mogen komen eten, omdat ik vóór 3.00 's nachts een vrouw voor hem moest hebben gevonden anders zou hij mij dood maken! Ik ben toen naar de moskee gegaan om hulp te vragen en zijn oom heeft mij geholpen.Gisteravond zag ik ook een recept met sardines op Master Cook, BBC2. Hier kun jij niets aan doen, maar voor mij zijn het onvergetelijke visjes geworden.
hns

hns zegt:
Ik vind het ook leuk om de sardines rauw te proeven.