KookJij

Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd

Een heerlijk gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie: 600 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd te bereiden

Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wentel de stukken door de bloem. Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in de lengte in smalle reepjes. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak de kabeljauwfilets op matig hoog vuur in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege. Houd de filets warm onder aluminiumfolie. Bak de reepjes witlof in het bakvet op hoog vuur al omscheppend in ongeveer 3 minuten beetgaar. Roer het citroensap, de crème fraîche, de mosterd en de gembersiroop erdoor en warm het geheel nog ca. 1 minuut zachtjes door. Schep de witlof met saus op 2 warme borden en leg de kabeljauwfilet erop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Karin Lotterman

Karin Lotterman zegt:
Blij te horen dat het een succes was. Gr. Karin:)
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Erg lekker! Zeker voor de herhaling vatbaar!
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Deze lijkt mij heel erg lekker! Ga deze vandaag maken denk ik.
Marina

Marina zegt:
Ga dit zeker maken maar dan zonder gembersiroop. Opdienen met bieslookpuree. Lekker! :p:p
rangvi

rangvi zegt:
Hartelijk dank voor dit recept, mijn man is gek op kabeljauw, ik ga het zo vlug mogelijk maken, bedankt ! :)
k_lotterman

k_lotterman zegt:
Hoi Jenny, je kan ipv kabeljauw ook Nijlbaars, Roodbaars of Zeeduivel gebruiken.
Jenny

Jenny zegt:
Lekker, helaas kunnen we hier geen kabeljauw kopen, ik mis dat wel moet ik zeggen.Ga het met andere vis proberen,groet, Jenny
bengel6300

bengel6300 zegt:
Jaja een lekker receptje met vis gewoon smakelijk al zeer veel gemaakt!!!! Vroljk pasen aan allemaal