KookJij

Gebakken eiwitschuim met verse aardbeien

Nieuwsbrief aanmelden

Gebakken eiwitschuim met verse aardbeien

Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Belgische
Bron: spar
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Dit gerecht is ook lekker met warme kersen of perziken.
Breng de poedersuiker samen met het water aan de kook en laat dit ca. 6 minuten koken op een matig vuur. De ontstane stroop mag niet kleuren! Om te kijken of de stroop de juiste dikte heeft, laat u een lepeltje stroop in een kommetje koud water vallen. Als het een balletje wordt, is de stroop van juiste dikte. Meng nu de citroen-aroma erdoorheen. Klop dan de eiwitten op in een vetvrije kom met een vetvrije klopper. Het eiwit is van de juiste dikte als u de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit er uit valt. Giet dan geleidelijk de warme stroop erbij en blijf kloppen totdat het eiwit afgekoeld is. Nu de schaal invetten met wat boter en bekleden met vetvrij papier. Schep het opgeklopte eiwit erin en strijk dit glad. Vervolgens in een voorverwarmde oven op 125oC. in ongeveer 1 tot 1 1/2 uur droog bakken (niet kleuren!). Haal het dan uit de oven en laat het even afkoelen. Verdeel het nu met een scherp mes in vier stukken. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien. Leg ze in een kom en bestrooi ze met de suiker. Bewaar de aardbeien,afgedekt met plasticfolie, in de koelkast tot gebruik. Het gebakken eiwitschuim vlak voor het serveren nog even in een voorverwarmde oven op 180oC. verwarmen en op borden scheppen. De aardbeien rondom scheppen en bestrooien met het amandelschaafsel.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst