KookJij

Franse mosselen

Een heerlijk franse mosselen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Franse mosselen te bereiden

Maak de mosselen schoon en verwijder de kapotte mosselen.Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in schuine stukken.Pel en snipper de sjalotjes en de knoflookteentjes.Halveer de venkelknollen,verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes.Verhit de olijfolie in de mosselpan en bak de sjalotjes met de venkel 4 min.en bak daarna de knoflook,de tomatenblokjes en de wereldkruiden 2 min.mee.Voeg de wijn toe aan de groenten en laat deze even inkoken en breng het op smaak met peper en zout.Voeg de mosselen toe aan de groenten en kook de mosselen afgedekt in 10 min.gaar.Schud de mosselen 1 keer om en voeg de bosuitjes toe.Serveer de mosselen met de saus en de groenten in diepe borden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jake

jake zegt:
Dag Lambert,
Heb je enig idee hoe ze in Philippine (Z-Vl) gekookte mosselen klaarmaken? Ik kom daar al 30 jaar lang mosselen eten en ik vind dat het het beste mosselrecept is wat er bestaat. Een Antwerpenaar rijdt er 60 km voor om, dus dat wilt wel wat zeggen. Het is een oud familierecept, waar ik al vele jaren achter probeer te komen.;)