KookJij

Flensjes met vanille ijs en warme chocoladesaus

Nieuwsbrief aanmelden

Flensjes met vanille ijs en warme chocoladesaus

Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
  2. > Nagerechten - Warm
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Flensjes:

Meng 250 gram bloem met 2 eieren en de 400ml melk tot een egaal pannekoekenbeslag. Voeg de vanille suiker toe en roer dit door het beslag.

Laat een klein klontje boter smelten in de koekenpan en schep een pollepel beslag in de pan, bak de flensjes aan beide kanten bruin.

Chocoladesaus:
Smelt de boter in een steelpannetje, zodra de boter gesmolten is voeg de chocola in kleine stukjes erbij. Als de chocola gesmolten is voeg je de room bij en roer je dit er goed doorheen. Als laatste voeg je de 2 el oploskoffie en laat je dit geheel een paar minuten koken.

Bereiding:

Pak een schoteltje en leg het flensje hierop. Schep vervolgens 1 bolletje vanille slagroomijs in het midden. Hierna bedruip je het bolletje met de nog warme chocolade saus. Vouw het flensje 2 maal dubbel zodat je een driehoekje hebt.

Serveer dit aan je gasten met een klein toefje slagroom ernaast en een blaadje mint.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


HarryLohr zegt:
Een flensje is een dunne pannenkoek. Het grote verschil tussen pannenkoeken en flensjes is dat flensjes dunner zijn dan pannenkoeken.

Joke zegt:
Wat zijn flensjes?

johankrol zegt:
Laat me weten wat je ervan vindt :)

love dis zegt:
Lijkt me supper! Ga het snel maken!!:);)