KookJij

Eierkoeken

Nieuwsbrief aanmelden

Eierkoeken

Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding


Voorbereiding:


Verwarm de oven voor op 150 - 160 graden.
Bakplaat met boter insmeren.


Bereidingswijze:


Meng de bloem en bakpoeder met elkaar.
Klop de eieren en de suiker luchtig door elkaar met een mixer.
Voeg alles bij elkaar en mix dit geheel goed.
Laat dit 5 minuten rusten.
Verdeel met een eetlepel hoopjes op de bakplaat.
Bak de eierkoeken in ca.10 minuten goudgeel.


Mijn kookverhaal (@gnes D)

Tip: verbeter de smaak door evt. amandel toe te voegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


Barbara zegt:
Heb ze net gemaakt, ze moesten bijna 2 x zo lang in de oven en vond het resultaat teleurstellend, erg zoet! :(

lisa zegt:
Ik heb ze gister gemaakt en ze waren erg lekker!!! Ik ga het snel nog een keer maken :p:D

Mieke van der Pluijm zegt:
Hier heb je het heerlijke recept.
Groetjes van desiree:p

Bakkerij van Voorthuizen zegt:
Ik weet niet hoeveel koeken je wilt maken Henny, maar hier kan je een weeshuis mee voeden denk ik!! Met dit recept maak ik 20 koeken van 10 cm doorsnee. Die van jou zijn echt eierkoeken ja, volgens mij is het puur ei!!

banketbakker henny zegt:
Er zijn over dit recept al 153 vragen gesteld. hier een goed recept:

8 stuks eierkoeken

8 st ei
250 gr suiker
250 gr bloem
18 gr bakpoeder
15 gr citroenrasp

De oven voorverwarmen op 180 graden C.
Zeef de bloem en de bakpoeder met elkaar.
Klop de eieren en de suiker, wit en stevig.
Spatel de bloem er langzaam door.
Bekleed twee bakplaten met papier.
Spuit op elke plaat 4 cirkels van 15 cm.
Schuif de eerste bakplaat in de oven.
Bak het 15 minuten tot ze mooi goud bruin zijn.
:p

Loena zegt:
Vraagje: hoeveel eierkoeken kan je hiermee ongeveer maken?

Mirjam zegt:
Net gemaakt en super lekker! Inderdaad wel een beetje te zoet, hoewel ik er al wat minder suiker in had gedaan. Maar dat kan makkelijk aangepast worden. De knapperige randjes smaken naar lange vingers. Ik ga dit zeker vaker maken! :p ...morgen ofzo ;)

Anne zegt:
Ik denk dat dat wel zou kunnen, alleen krijg je dan geen harde randjes aan de zijkant. Ik denk dat de smaak iets anders wordt, doordat de textuur dus anders is.
Wellicht moeten ze ook langer in de oven wanneer je er één grote koek van maakt. Het duurt dan langer om het deeg gaar te krijgen.

Frances zegt:
Mmmm! Het is heerlijk! Alleen het verdelen op de bakplaat ging niet zo goed.. Kan je ook alles aan elkaar maken en later snijden? x:)

Anouk zegt:
Lekker recept! Heb ze al vaak gemaakt. Wel vind ik dat ze aan de zoete kant zijn (nou is dat niet erg, maar voor eierkoeken te zoet), dus doe ik er iets minder suiker bij! En ik maak ze met glutenvrij meel, dat gaat prima!