Recept
« Terug naar recepten
Duif met aardappeltaartje, appel-spinazietorentje,
PT60M
Duif met aardappeltaartje, appel-spinazietorentje,
Een heerlijk duif met aardappeltaartje, appel-spinazietorentje, recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duif met aardappeltaartje, appel-spinazietorentje, te bereiden
Bereiding:
Duif:
Schroei de duifjes dicht in een pan met wat arachideolie.
Bewaar de jus.
Zet ze dan 6 min.( of tot een kerntemperatuur van 42 graden C. in de oven op 120 graden C.
Daarna 6 min laten rusten.
Van het karkas snijden en de filetstukjes bestrooien met zout en peper.
Aardappeltaartje:
Maak in een ingevette ovenschaal laagjes van om en om plakjes rauw katenspek, dunne plakjes rauwe aardappel met wat zout en peper en een laagje Gruyère.
Laagjes maken tot de gewenste hoogte, beginnen en eindigen met spek.
40 minuten bakken in de oven op 160 graden C.
Appel-spinazietorentje:
Kook de spinazie goed gaar met zout.
Afgieten en pureren, eventueel verdunnen met kippenbouillon zodat het goed vloeibaar is.
Breng het dan weer aan de kook en meng met agar agar (4 gram per halve liter), een bindmiddel dat wordt gewonnen uit zeewier.
Laat 3 minuten koken en stort de massa dan op een plaat om af te koelen.
Meng appelsap met agar agar, laat 3 minuten koken en stort de gelei ook op een plaat.
Steek rondjes uit beide, afgekoelde gelees en stapel ze op.
Groenten:
Asperges en bospeentjes blancheren.
Daarna glaceren met een mengsel van gelijke delen kippenbouillon en boter en naar smaak zoethoutpoeder toevoegen.
Saus:
Laat in de oven pistachenootjes en koffiebonen bruineren en maal hier poeder van.
Meng dit naar smaak door de duivenjus.
Duif:
Schroei de duifjes dicht in een pan met wat arachideolie.
Bewaar de jus.
Zet ze dan 6 min.( of tot een kerntemperatuur van 42 graden C. in de oven op 120 graden C.
Daarna 6 min laten rusten.
Van het karkas snijden en de filetstukjes bestrooien met zout en peper.
Aardappeltaartje:
Maak in een ingevette ovenschaal laagjes van om en om plakjes rauw katenspek, dunne plakjes rauwe aardappel met wat zout en peper en een laagje Gruyère.
Laagjes maken tot de gewenste hoogte, beginnen en eindigen met spek.
40 minuten bakken in de oven op 160 graden C.
Appel-spinazietorentje:
Kook de spinazie goed gaar met zout.
Afgieten en pureren, eventueel verdunnen met kippenbouillon zodat het goed vloeibaar is.
Breng het dan weer aan de kook en meng met agar agar (4 gram per halve liter), een bindmiddel dat wordt gewonnen uit zeewier.
Laat 3 minuten koken en stort de massa dan op een plaat om af te koelen.
Meng appelsap met agar agar, laat 3 minuten koken en stort de gelei ook op een plaat.
Steek rondjes uit beide, afgekoelde gelees en stapel ze op.
Groenten:
Asperges en bospeentjes blancheren.
Daarna glaceren met een mengsel van gelijke delen kippenbouillon en boter en naar smaak zoethoutpoeder toevoegen.
Saus:
Laat in de oven pistachenootjes en koffiebonen bruineren en maal hier poeder van.
Meng dit naar smaak door de duivenjus.