KookJij

Drie maal feestpuree

Een heerlijk drie maal feestpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Drie maal feestpuree te bereiden

maak de aardappelpuree:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout in ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze af. Prak de aardappelen fijn met een pureestamper. Voeg boter, melk en het ei toe. Breng de puree verder op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
maak de erwtenpuree:

Kook de erwten beetgaar. Laat goed uitlekken. Voeg de aardappelpuree, zure room, wasabipasta, en munt toe. Mix alles fijn en breng eventueel op smaak met nog wat zout.
maak de pompoenpuree:

Schil en snij de pompoen en zoete aardappel in kleine stukjes. Kook gaar in gezouten water. Laat goed uitlekken. Voeg de aardappelpuree en koriander toe. Mix alles fijn. Breng op smaak met kaneel, peper en zout. Serveer met de pompoenpitten.
maak de witloofpuree:

Snij het witloof in stukjes en fruit samen met het fijngesneden spek in wat olijfolie. Voeg wat suiker toe. Meng het witloofmengsel door de puree en breng op smaak met peper en zout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
gea, weer iets voor jou;):D:D