KookJij

Donut

Nieuwsbrief aanmelden

Donut

Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 25 personen
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Belgische
Bron: Dit recept heb ik ooit eens van iemand gekregen.
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Los de gist in een grote beslag kom in het warme water op, voeg de melk ,suiker ,het zout, en de eieren toe. Mix dit eventjes een paar tellen dan doe je de boter en de bloem er bij en dit goed kneden tot een soepel deeg.

Laat het deeg 60 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.

Bestuif je tafel met bloem en leg het deeg op het tafel en draai dit voorzichtig rond in de bloem. Rol nu het deeg uit tot een lap van 1 cm dik. Dan pak je een glas of een kopje en je snijd er rondjes uit en het gaatje doe je bijvoorbeeld met een dopje van een fles.

Dek ze af en laat ze 20 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld. Bak ze in warme olie tot mooie goudbruine donuts. Daarna kan je ze betsrooien met poedersuiker of bijvoorbeeld met chocoladeglazuur bedekken.

ps het deeg moet niet te stevig zijn dus heel soepel

Mijn kookverhaal (Simone Oudt)

De donuts maak ik altijd voor de kinderen met Oud & Nieuw aangezien ze niet zo gek zijn op oliebollen.

Uit deze hoeveelheid haal je zo'n 25 a 30 donuts.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


joy zegt:
hoi
ik heb zojuist naar je recept gekeken en ik vroeg me af wat de temperatuur van de olie moet zijn

Valerineee. zegt:
We wilden wat lekkers gaan bakken en ik kwam op het idee om donuts te gaan bakken,. ze zijn nu aan het rijzen.. even kijken of ze gaan lukken :p
En we hebben chocoglazuur gekocht enzow. dus dat gaat wel lukken hoop ik.

shelley zegt:
Bij mij is het niet gelukt, het was een beetje drab geworden.
Alleen ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan. :o

yalides zegt:
Sarah: Fijn om te horen dat het goed gelukt is. Veel succes met de jaarmarkt.

sarah zegt:
Ik heb dit recept al gister gemaakt en vond het heerlijk.Ik ga het ook voor mijn dochters school doen, want haar school heeft een jaarmarkt dus kijken of de school het lekker vind?:)

sarah zegt:
Ik heb het gemaakt en ik vond het heerlijk alleen als je wat chocola over de donuts doet en dan in de koelkast, dan proef je meer wat lekkers en ik vond het een goed recept;)

yalides zegt:
Doriet: Daar hoort het inderdaad niet thuis. Ik bedoelde gewoon gebak. Daar heb ik het nu ook gelijk geplaatst.

Ik doe het zelf altijd met een flessendop omdat die net iets groter is maar een appelboor zou inderdaad ook kunnen.

doriet zegt:
lijkt me een lekker recept
het middelste gaatje zou je met een appelboor kunnen
maken,en als je twee rondjes deeg zonder gaatje in het midden op elkaar legt en bakt heb je berlinerbollen na het bakken een beetje jam erin en je bent klaar!Alleen of ze in de categorie dieet en slank thuis horen betwijfel ik wel een beetje

mia7 zegt:
Simone ,dank voor het recept.Ook lekker met oud & nieuw.Ik ben benieuwd of ze lukken:)