KookJij

Dagschotel: kabeljauwhaasje op een bedje van pasta met zomerse gewokte groenten

Een heerlijk dagschotel: kabeljauwhaasje op een bedje van pasta met zomerse gewokte groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: kabeljauwhaasje op een bedje van pasta met zomerse gewokte groenten te bereiden

Kabeljauwhaasjes goed kruiden deze even kort aanbakken in boter. Leg in een vuurvaste beboterde schotel met een dikke schijf tomaat evenzeer gekruid en goed besprenkeld met honing. Laat deze in een voorverwarmde oven garen op 180 gr +/- 20 min.
Pasta beetgaar koken en afgieten.
Paprika's in blokjes snijden.
Sjalotje fijn snijden.
Ajuinpijpjes in ringen snijden.
Wok de groenten gekruid even aan in olijfolie.
Voeg de honing toe en laat even op hevig vuur opwarmen.
Meng de groenten onder de pasta.
Serveer het gerecht zeer warm met een schijfje citroen erbij en degene die het wenst fijn gemalen kaas erover strooien.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nathalie

Nathalie zegt:
Nee hoor! :) Bedankt, we vonden het erg lekker! Groetjes.
Nathalie

Nathalie zegt:
Lijkt me erg lekker! Ik ga het vanavond maken maarr moet terug naar de winkel... tomaat staat niet bij de ingredienten. :D
slaatje

slaatje zegt:
O dat wist ik niet, dat van een varken wel maar vroeger heette dat dan toch gewoon kabeljauwfilet, ik ga met de tijd mee ;)Dank je wel. Groetjes Gerda :p:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Haha Gerda een varken heeft ook geen haasje;)ze zeggen toch ook varkenshaasje. Het is de filet van de vis. Groetjes van ons 3tjes :);):p
slaatje

slaatje zegt:
een beetje te gehaast geschreven moet zijn 'maar mijn man is geen visliefhebber dus ik maak nooit een';);)
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Hilde, dit zal ongetwijfeld weer een heerlijk recept zijn maar mijn is geen visliefhebber dus ik maak nooit geen visrecept maar ik heb een vraag; Ik zie het steeds vaker op de markt bij de vishandel staan "kabeljauwhaas" maar wat is dat eigenlijk een kabeljauw heeft toch geen haas? Ik vraag me dat altijd af. Groetjes Gerda :p:p:p