KookJij

Curry met lamsgehaktballetjes en tomaat

Een heerlijk curry met lamsgehaktballetjes en tomaat recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Curry met lamsgehaktballetjes en tomaat te bereiden

Doe het gehakt,1 tl.garam massala, komijnpoeder, chilipoeder, kaneelpoeder, de helft van de koriander en wat peper en zout in een kom. Meng alles goed door elkaar.Draai er 24 balletjes van en leg ze op een bord en zet ze 30 min. in de koelkast. Hak de amandelen fijn. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de ui samen met de 1/2 tl. garam massala in het braadvet in 3 min glazig. Roer de tomatenpuree en 2 1/2 dl. water erdoor. Breng de saus op smaak met peper en zout. Leg de gehaktballetjes terug in de pan en verwarm het gerecht nog 5 min. op laag vuur door en door. Strooi de rest van de koriander erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hdewit

hdewit zegt:
Waar gaan de amandelen heen?
sylviadew

sylviadew zegt:
Nou erdoor heen rollen is geen succes ik heb ze met het uitje gefruit en en daarmee de saus begonnen.
Was erg lekker aanrader: de amandelen in de blender hakken! Het recept is heerlijk!:p
sylviadew

sylviadew zegt:
Dat is een oplossing, maar volgens mij moet je die gehaktballetjs er doorheen roeren.:D
Theo Richel

Theo Richel zegt:
'Hak de amandelen fijn'....ja en dan? weggooien?