KookJij

Courgettes in tomatensaus

Een heerlijk courgettes in tomatensaus recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Courgettes in tomatensaus te bereiden

Snijd de courgettes overlangs in dikke plakken.
Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de plakken courgette aan weerskanten lichtbruin.
Haal de plakken courgette uit de pan en houd ze apart.
Fruit de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook 3 minuten in de bakolie van de courgettes.
Voeg de stukjes tomaat en fijngehakte peterselie toe en laat alles ca. 10 minuten zachtjes sudderen tot de tomaten zacht zijn.
Voeg de witte wijn toe en breng op smaak met zout en peper.
Leg de plakken courgette in de saus.
Breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het ca. 15 minuten zachtjes koken.
Lekker bij vlees, vis en kip.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anja

Anja zegt:
Het klinkt lekker en niet zo heel moeilijk te maken. Ik ga het vandaag klaarmaken.:)