KookJij

Coquilles met Dragon en Limoen

Een heerlijk coquilles met dragon en limoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Theo Nijssen / BOLKE nov.2010
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Coquilles met Dragon en Limoen te bereiden

1).De coquille-nootjes in 2 dunnere plakken snijden.
2).Maak marinade van limoensap, dragonblaadjes en de olie en laat daarin de coquilles marineren gedurende 1 uur (halverwege de tijd de plakjes coquille keren om een zo gelijkmatig mogelijk marineer-effect te bereiken).
3).De coquilles in de grillpan heel even aan beide kanten laten dichtschroeien, per 2 aan een prikkertje steken met een stukje limoen en direct uitserveren als warme amuse.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

ANDERE OPTIE:
5 limoenen uitpersen en de dragonblaadjes
(1 eetlepel) met het sap in een blender pureren. De coquilles in dit sap laten "garen" gedurende 2 uren. Dat wil zeggen dat we er een "ceviche" van maken (dus garing in limoen- of citroensap). De coquilles op een prikkertje steken en koud serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Dyana Meijs

Dyana Meijs zegt:
Klinkt lekker. Ik denk dat ik dit recept met de kerst gebruik.