Recept
« Terug naar recepten
Canadees hammetje met honing en kruidnagels
PT70M
Canadees hammetje met honing en kruidnagels
Een heerlijk canadees hammetje met honing en kruidnagels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.vlees
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Canadees hammetje met honing en kruidnagels te bereiden
1. Verhit de oven voor op 200°C.
2. Snijd ruitjes van 2½ bij 2½ cm en ruim 1 cm diep in het vlees.
3. Wrijf het vlees in met de kaneel en prik er de kruidnagels rondom in.
4. Boen de citroen goed schoon. Rasp de schil op een fijne rasp en pers de helft van de citroen uit.
5. Meng de honing met de basterdsuiker, de citroenrasp en het sap.
6. Bestrijk de onderkant van het vlees met wat van het honingmengsel. Leg het vlees op een rooster, in een braadslede. Bestrijk nu ook de bovenkant met wat van het honingmengsel.
7.Laat het vlees in de oven in circa 50 minuten gaar worden. Verlaag de temperatuur na 20 minuten tot 160°C.
8. Verhit als het vlees klaar is de grill op de hoogste stand.
9. Leg de plakken ananas op het vlees en bestrijk het geheel met de rest van het honingmengsel. Laat het onder de grill mooi goudbruin worden.
Warm of koud serveren.
Lekker met een luchtige aardappelsalade met ijsbergsla en tomaten.
2. Snijd ruitjes van 2½ bij 2½ cm en ruim 1 cm diep in het vlees.
3. Wrijf het vlees in met de kaneel en prik er de kruidnagels rondom in.
4. Boen de citroen goed schoon. Rasp de schil op een fijne rasp en pers de helft van de citroen uit.
5. Meng de honing met de basterdsuiker, de citroenrasp en het sap.
6. Bestrijk de onderkant van het vlees met wat van het honingmengsel. Leg het vlees op een rooster, in een braadslede. Bestrijk nu ook de bovenkant met wat van het honingmengsel.
7.Laat het vlees in de oven in circa 50 minuten gaar worden. Verlaag de temperatuur na 20 minuten tot 160°C.
8. Verhit als het vlees klaar is de grill op de hoogste stand.
9. Leg de plakken ananas op het vlees en bestrijk het geheel met de rest van het honingmengsel. Laat het onder de grill mooi goudbruin worden.
Warm of koud serveren.
Lekker met een luchtige aardappelsalade met ijsbergsla en tomaten.
bobbeltje zegt: