KookJij

Broccolisoep

Nieuwsbrief aanmelden

Broccolisoep

Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Leg de broccoli in een grote kom en giet er zoveel koud water op dat hij onder staat.Voeg het sap van de citroen toe en laat het 1 uur rusten.Snijd hierna de broccoli klein.Verhit de boter op middelhoog vuur in een grote pan.Voeg er de ui toe en laat het met de deksek erop 3 min.stoven.Voeg dan de broccoli toe,strooi er wat peper en zout bij,zet de deksel schuin op de pan en laat het nog 6-7 min.af en toe roerend stoven.Voeg dan de bloem toe en blijf 3 min.op middelhoog vuur zonder deksel op de pan regelmatig roeren.Voeg dan de bouillon,basilicum,laurierblad en de peterselie toe,roer alles goed doorelkar en laat het 30 min.op een laag vuur zachtjes koken.Pureer de soep door een zeef of met een staafmixer.Proef of er evt.nog peper en/of zout bij moet.Serveer het warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


Gerdien zegt:
Geweldige soep, ik at ze altijd uit een pakje dat ik uit Canada kreeg, nou deze overtreft alles!!!!

cor zegt:
bedankt dat heeft goed gesmaakt

j.d. zegt:
Heerlijk !! Ben alleen zo vrij geweest om tuinkruiden bouillon uit een potje te gebruiken. Moet vermelden dat het daardoor wat "zwaarder" is geworden. De volgende keer dus een "lichte" bouillon.
Bedankt Lambert!!

Ali zegt:
De bedoeling van het laten rusten in citroensap is...Het doden van eventuele slakjes en luisjes die diep in de broccoliroosjes zijn weggekropen. Het zelfde resultaat kun je bereiken met een scheutje azijn in het water. Dit water moet je dus weggooien voordat je verdergaat met koken.

laura zegt:
Heerlijk soepje,maar ik doe er altijd nog wat stukjes chorizo door (heel fijn). Smullen maar!

Meze zegt:
Ik heb hard zitten nadenken maar mijn zus deed bijvoorbeeld aubergine ook eerst in citroenzuur weken voordat ze het ging bereiden. Ik heb me laten vertellen dat mensen dat doen om de zware smaak van aubergine te neutraliseren. Zit logica in... en overigens een heerlijk recept.. ik gebruik een aardappel en room om het te binden.

Ensi zegt:
Nu wordt ik wel heel nieuwsgierig nu ik al deze reacties lees! Morgen ga het zelf eens proberen ;)

rienemien zegt:
Dit lijkt me ook wel lekker:p

Sunaina zegt:
Ik heb dit gister gemaakt en vond het heerlijk! Omdat ik van dikke, gebonden soep houd heb ik wat minder bouillon gebruikt (ongeveer de helft) en omdat ik geen kippenbouillon had heb ik gewoon een maggiblokje gebruikt. Verder had ik geen laurierblaadje in huis maar wel veel verse peterselie en basilicum uit onze kruidentuin gebruikt, het was een heerlijk soepje geworden, zeker voor herhaling vatbaar! Tip: gebakken aardappeltjes (in de schil) en een groene salade is er lekker bij!

CM zegt:
gebruik bij het koken de stronk vd broccoli mede om de bouillon te maken - zo gebruik je alles van je groente/smakelijk