KookJij

Broccoli-roomsoep met mosterd en basilicum

Een heerlijk broccoli-roomsoep met mosterd en basilicum recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broccoli-roomsoep met mosterd en basilicum te bereiden

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Snijd de uien in grove stukken en bak ze aan in de olie. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes. Voeg toe aan de uien. Even mee verwarmen. Voeg een liter water toe, samen met de bouillonblokjes en de samengebonden tijm en rozemarijn. Laat het geheel een half uurtje trekken. Zeef de soep en maal de groenten in de keukenmachine fijn. Voeg het maalsel en de bouillon samen. Kookroom en mosterd en toevoegen. Tien minuten doorwarmen. Vlak voor het opdienen fijn geknipte peterselie en basilicum toevoegen.

Mijn kookverhaal (Miriam Thielen - Vaz Dias)

Weer een nieuw recept in het kader van mijn project "lichte vegetarische soepen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marja

Marja zegt:
Ga het zeker een keertje maken.
Lijkt me een heerlijke soep!!!!