KookJij

Broccoli- gehakt schotel

Nieuwsbrief aanmelden

Broccoli- gehakt schotel

Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kook de aardappelen gaar en maak met wat melk, boter, peper zout en nootmuskaat een puree.
Hak de ui en de knoflook fijn en meng met het gehakt. Bak het geheel in wat boter door steeds te omroeren.
Maak de broccoli schoon en kook deze gaar.
Maak ondertusse een witte roux, laat 25 gr boter smelten en voeg dan 25 gr bloem toe, blijven roeren met de garde tot je een glad mengsel bekomt, voeg dan 250 ml melk toe. Ook wat nootmuskaat voor de smaak. Voeg de uitgelekte broccoli bij de saus.
Neem een ovenschotel en leg er de puree in, daar boven het gehakt en dan de broccoli met saus.
Strooi wat geraspte kaas over het geheel en plaats deze in een voorverwarmde oven op 180 graden. De schotel is klaar wanneer de kaas gesmolten is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


Pieter vandierendonck zegt:
Oja, ik doe het meestal zo... Eerste laag gehakt dan de broccoli met saus erbij (waardoor de saus al wat smaak krijgt door je gebakken gehakt) en dan afwerken met gegratineerde puree. (paneermeel of kaas erop voor in de oven)

Pieter Vandierendonck zegt:
Ik maak dit zeker een maal per week omdat mijn vrouwtje daar dol op is... Ik zocht ook naar een oplossing om de witte saus wat meer smaak te geven en geloof me vrij, met een stukje van een blokje kipbouillon kan je wonderen doen, beetje peper en nootmuskaat en wat zout (let op want kipbouillon kan ook wat zout smaken)... Heerlijk!!!

Loes zegt:
Supersnel klaar! Ik wilde eens wat anders en kwam dit recept tegen, heerlijk!

Anna zegt:
Deze schotel vanmiddag klaargemaakt voor vanavond. Even opwarmen en klaar! Ik heb er gelijk maar een foto van gemaakt en bij jouw recept geplaatst, Vanessa;);)
Groetjes,
Anna
KookJij.

benni zegt:
Vonden het niet bijzonder. Veel te vlak van smaak. Met een kant en klare zakje uit de supermarkt was veel lekkerder. Denk dat de roux te weinig smaak heeft. Zal eens kijken of dat meer gekruid te maken is. . Ik had al wel de aardappels en gehakt extra mee gegeven. Maar aan de broccoli krijg je natuurlijk weinig smaak, dat moet de saus dan een beetje doen. Maar een roux, met alleen een beetje nootmuskaat trekt dat niet. Mijn mening....

josiane zegt:
Zeer lekker,ik maak het gerecht,op verzoek van de ganse familie, voor de tweede keer op evenveel weken klaar,mmm lekker!:p

Brenda zegt:
ik had nog shoarma reepjes, die heb ik gebruikt!lekker pittig.
misschien leuk voor de variatie.
heerlijk :p

Elise zegt:
Heerlijk dit recept! Ik heb het gemaakt, alleen met aardappelpuree uit een pakje.. En dan is het ook heerlijk!
Tip, ook met vegetarisch gehakt heerlijk!;)

Jorien zegt:
Dit recept hebben wij al 3x gemaakt en hij blijft lekker. Je moet er inderdaad op letten dat het niet te flauw wordt. Het gehakt mag je goed kruiden. Probeer dit recept gauw uit, als je het nog niet geprobeerd hebt!! Eet Smakelijk :)

k_lotterman zegt:
Ik heb hem vandaag gemaakt, wel alles vers en door de aardappelpuree heb ik wat kerriepoeder gedaan, voor de smaak en het leuke kleurtje;)