KookJij

Boerenkaasfondue

Een heerlijk boerenkaasfondue recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenkaasfondue te bereiden

De knooflook halveren en de pan in wrijven. Beide kaassoorten grof raspen of in kleine blokjes snijden. Giet de wijn in de pan en breng tegen de kook.
Vuur zacht zetten en onder voordurend roeren de kaas geleidelijk toevoegen.
Het kaasmengsel niet laten koken.
Roer de maïzena met een klein scheutje witte wijn tot een glad papje. Voeg
deze toe aan het fondue.
Goed blijven roeren tot het geheel dik en romig is.
Breng de kaasfondue op smaak met versgemalen peper en nootmuskaat .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

francis

francis zegt:
xxxx
mar10ne

mar10ne zegt:
lekker!! ben gek op kaasfondeu, kan ik de wijn vervangen door de zelfde hoeveelheid melk, en moet de maizena er dan nog bij?

groetjes martine
mar

mar zegt:
Het is belangrijk dat de kaas op kamertemperatuur is voordat je die gaat verwerken anders bestaat de kans dat de fondue gaat schiften.