KookJij

Bloemkool apart

Bloemkool apart
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool apart te bereiden

Kook de bloemkool in zijn geheel beetgaar in ruim gezouten water. Voor de saus ,boter laten smelten bloem toevoegen en goed blijven roeren ...eenmaal de boter op genomen is door de bloem regelmatig melk toevoegen , blijven roeren tot men een melksausje heeft ,kruiden en tomaten puree toevoegen.Stoof zeer kort de ajuin , kerstomaatjes , rucola en komkommer aan in een beetje boter.
Bloemkool op bord saus erop en garneer af met de gestoofde ajuin , kerstomaatjes en komkommer.Zeer warm serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Dank je rangvi laat het smaken .Groetjes van ons 3 :);):p
rangvi

rangvi zegt:
Heeee lekker, dit is een wat anders dan de "klassieke" bloemkool ! :)
derbyke

derbyke zegt:
sorry , tis andersom wij zeggen soeplepel en jullie eetlepel ;)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo danielle wij belgen zeggen tegen een soeplepel een eetlepel... hoop je verder te kunnen helpen. Groetjes van ons 3
:);):p
danielle

danielle zegt:
Hoi, moet er echt een soep-opscheplepel tomatenpuree bij of een eetlepel?
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Carolientje , zijt er maar zeker van dat het smaakt , gewoon klaar maken. Ge hoort nog van me . Groetjes van ons 3 :);):p
enilorac

enilorac zegt:
Wat een spannende verpakking voor een bloemkool :), wie weet ga ik het zo nog smakelijk vinden. Fantastisch gedaan, Hilde!