KookJij

Biefstuk met pepersaus

Nieuwsbrief aanmelden

Biefstuk met pepersaus

Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Belgische
Bron: marionsrecepten.nl
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Neem de biefstuk uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen. Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn. Snijd de bacon in kleine stukjes. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi hem met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstuk om en om lichtbruin in 3 min. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Giet de helft van het braadvet weg. Fruit de ui en knoflook, bacon en peperkorrels in het resterende bakvet. Blus het af met de port en schenk de room erbij. Laat de saus kort inkoken. Breng hem op smaak met zout en peper. Serveer de saus bij de biefstuk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


h.allart zegt:
Alle spatproblemen opgelost als je Beure Culinair gebruikt. Spat niet en een perfecte smaak. Ook de jus afmaken gaat prima. Verkrijgbaar bij horecagroothandel.

harvangel zegt:
Olijfolie spettert vreselijk, ik gebruik croma en voeg daar wat olijfolie aan toe. Perfect resultaat. Je kan de biefstukken na het aanbakken (2 minuten per kant) prima op een bord in de oven (125 graden) zetten. Heb je tijd om de saus te maken en andere gerechten af maken. De biefstuk blijft lekker warm ook in de kern. Daarna aansnijden (trancheren) in schuine repen. Daardoor worden eventuele lange vezels doorgesneden en zal de steak malser weg eten. Op warm bord (de oven staat toch aan) schikken en saus er naast.

Ger zegt:
Biefstuk in olijfolie op hoog vuur aanbakken. Uit de pan en wegleggen. Aardappeltjes bakken en daarna biefstuk in de boter bakken tot de gewenste gaarheid. Ook rare is hij dan in de kern warm.

AnnikaT zegt:
Keigoed Har, zo denk ik er ook over!

harvangel zegt:
Dat zouten vlak voor het opdienen vind ik doorgeslagen, modieus en ook onverklaarbare rituelen. Denken we nu echt dat een beetje zout een biefstuk droog maakt? Dat een beetje zout het vlees direct gortdroog maakt. Toe toch. Zeker zout is hygroscopisch, maar heeft toch ook maar een beperkte opnamecapaciteit van vocht. Ik kruid mijn vlees lekker van te voren en lever daarbij een geweldige bijdrage aan de jus / saus die ik met het aanbaksel ga maken. Niet overdrijven is mijn advies. Vooral zelf blijven denken!

gijs helder zegt:
Zo bak je een perfecte biefstuk:
biefstuk op kamertemperatuur laten komen.
Smelt de roomboter, laat even door gaan tot de belletjes van de boter weg zijn
Eerst een kant dichtschroeien, dan de andere kant, je moet de biefstuk steeds in beweging houden en regelmatig draaien.
Als de biefstuk goed is, uit de pan halen op een bordje leggen afdekken met folie even laten rusten.
Vlak voor het opdienen dan pas zouten en peperen.

dikkeoliebol zegt:
Hey,
dank je voor dit recept ik heb het vanavond gekookt alleen met rode wijn maar het was lekker, ik heb er ook wat maizena bij gedaan zodat het wat dikker werd, dank je.:)

engelen zegt:
:) Je wordt hier hopelijk niet dronken van !!!!:D

Peper zegt:
De gewelde pepers staan in de supermarkt (AH) bij de italiaanse dingen.

rob-a zegt:
Kan je deze saus ook maken met rode wijn??
Lijkt mij dat de saus zo een beetje zoet wordt of valt dat wel mee..