KookJij

Bavarois van mandarijnenlikeur met krokante chocol

Een heerlijk bavarois van mandarijnenlikeur met krokante chocol recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bavarois van mandarijnenlikeur met krokante chocol te bereiden

Hak de chocolade in kleine stukjes en leg ze in de diepvriezer. Hak de bevroren chocolade in de blender tot korrels en vries deze weer in. Week de gelatine in koud water.
Verwarm een klein deel van het het mandarijnensap met de suiker en de likeur. Neem de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes en de rest van het sap erdoor. Laat het sap op een koele plaats geleiachtig worden. Klop de slagroom lobbig. Spatel eerst de slagroom en daarna de chocoladekorrels door het geleiachtige mandarijnensap. Schep deze bavarois in een vorm en zet deze circa 3 uur in de koelkast. Kook voor de mandarijnensaus het mandarijnensap met de suiker in tot 1 dl siroop, roer de likeur erdoor. Stort de bavarois op een platte schaal, giet de afgekoelde mandarijnensaus eromheen en garneer met toefjes slagroom.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst