KookJij

Atjar van komkommer (komkommer in het zuur)

Een heerlijk atjar van komkommer (komkommer in het zuur) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Atjar van komkommer (komkommer in het zuur) te bereiden

Komkommer schillen (dat hoeft niet persé),
halveren en de zaadlijsten verwijderen.
Rode peper in de lengte snijden en de pitjes wegdoen.
Komkommer en rode peper in plakjes snijden.

Breng het water en de azijn, de suiker en wat zout in een pannetje aan de kook.
Schenk de warme vloeistof over de komkommer en de rode peper en laat het afkoelen.
(als je het lust kan je er ook een fijngesneden uitje er aan toevoegen)

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Deze atjar is ook lekker bij nasi-goreng of bami en ander chinees/indisch eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

els

els zegt:
Liske, wanneer je gedroogde pepertjes/rawi's koopt
kun je ze verkruimelen en erbij doen dan heb je ook geen restanten in de vriezer deze worden er niet lekkerder op. Pas op, zijn heel heet. gr. Els
Liske

Liske zegt:
Ik heb wat minder rode peper gebruikt dan het recept, (1/2) maar dan nog is dit een heerlijke variant op de gewone atjar. De ingredienten heb ik altijd in huis, rode peper leg ik zo in het diepvriesvakje en snij eraf wat ik nodig heb.
hummel

hummel zegt:
Ik heb de komkommer gemaakt, het was heerlijk.:):D