KookJij

Aspergeschotel met sinaasappelgremolata en zalm

Een heerlijk aspergeschotel met sinaasappelgremolata en zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergeschotel met sinaasappelgremolata en zalm te bereiden

Kook de asperges in water met zout circa 15 minuten tot ze gaar zijn. Verkruimel het witbrood zonder de korst. Boen de sinaasappels schoon en rasp 2 eetlepels van de schil. Pers de knoflook boven de sinaasappelrasp en schep de broodkruimels erdoor. Rooster dit mengsel in de olijfolie in een hete koekenpan.
Bereiden:
Leg de asperges, nadat ze goed uitgelekt zijn, op een warme schaal. Verdeel het broodkruimmengsel erover en strooi de Parmezaanse kaas erop. Leg de zalm, eventueel in roosjes gevouwen ernaast. Strooi de kappertjes over de vis en serveer de gesmolten boter er apart bij.
Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met gekookte krieltjes.
De aspergeschotel kan ook gegratineerd worden onder de grill.
Leg de zalm er dan pas bij als de schotel geserveerd wordt.
Breid het gerecht uit met partjes hardgekookt ei.
Variatie:
De zalm kan worden vervangen door beenham of rauwe ham.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nigella

Nigella zegt:
begrijp ik het nu goed dat de asperges en de saus warm zijn en de zalm koud is

thanks

Nigella