KookJij

Asperges op Vlaamse wijze

Een heerlijk asperges op vlaamse wijze recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges op Vlaamse wijze te bereiden

▼Asperges in koud water bewaren tot ze worden gebruikt.
▼Vanaf de kop schillen en het onderste harde stukje afsnijden.
▼Boter smelten in de pan, asperges erin leggen en met koud water begieten.
▼Zout + suiker toevoegen, aan de kook brengen en op laag vuur 20 - 30 min koken (hangt er vanaf hoe dik ze zijn).
▼Eieren pellen, doorsnijden, dooiers eruit, door een zeef wrijven.
▼Boter smelten, dooiers toevoegen, op smaak brengen met z+p,noot+mosterdpoeder / lik mosterd.
▼Eiwit hakken.
▼Asperges uit het nat nemen, op de verwarmde schaal leggen.
▼Begieten met de eiersaus en bestrooien met gehakte eiwit

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Serveer het met gebakken beenham en (op-) gebakken aardappels.
Soms kregen we er gepofte aardappels bij, óók lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gea

gea zegt:
:)Het lijkt wel Elens/Dumont weekend;);)Vanavond staan de "Asperges op Vlaamse wijze" op het menu:p
Liske

Liske zegt:
Ik kook ze altijd 5 minuten en laat ze dan nog 10 min. in het kookwater nagaren. ze worden dan niet al te papperig, maar juist lekker beetgaar!
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Als je ze kookt zoals onder punt 4 vermeld staat,ja dan heb je gelijk!Sorry,mijn fout,je moet de asperges in het warme water laten zodat de andere handelingen gedaan kunnen worden.Niet mijn bedoeling om er babypap van te maken.;)
Lia

Lia zegt:
Iemand die voor de eerste keer asperges kookt volgens dit recept krijgt wel totaal doodgekookte slappe asperges hoor.