KookJij

Asperges met zalm en kervelsaus

Nieuwsbrief aanmelden

Asperges met zalm en kervelsaus

Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Belgische
Bron: receptenweb
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De asperges schoonmaken en beetgaar koken. De aardappels schillen, in plakjes snijden, uitsteken en met de saffraan en een bodempje water gaar koken en droog stomen. Voor de saus de helft van de boter smelten en de sjalotjes hierin glazig laten worden. De gehakte kervel en gehakte spinazie toevoegen en even door laten fruiten. De bouillon hierop gieten, het geheel even door laten koken en zeven. Het vocht samen met de cr?me fra?che aan de kook brengen en tot sausdikte in laten koken. De saus op smaak brengen met peper en zout en vlak v??r het serveren de resterende koude boter door de saus kloppen.
De visbouillon, wijn, de sjalotjes en boter aan de kook brengen en de gewassen zalm hierin gaar pocheren in ongeveer 8 minuten.
De saus over de verwarmde borden verdelen, de zalm in het midden leggen en de aardappelrondjes en in drieen gesneden asperges hier omheen leggen.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst