KookJij

Ardeens gebraad met alles er op en eraan

Nieuwsbrief aanmelden

Ardeens gebraad met alles er op en eraan

Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Bak het gebraad aan alle kanten goed aan in boter.
Smeer een vuurvaste schotel goed in met boter leg het gebraad erin en zet in combi oven voorverwarmd op 180°C laat dit onder alluminiumfolie gedurende 60 min. garen.

Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water, giet af en pureer. Kruiden met zout, peper, nootmuskaat, meng het eitje, boter en olijfbalsamico er goed door.

Snijd de ajuin in ringen.
Het witloof grof snijden.
Spinazie grof snijden.
Stoof de bovenvermelde groenten aan in boter, kruid zeer goed en voeg room toe laat even sudderen.

Serveer dit alles zeer warm op bord en garneer af met olijf balsamico en een takje verse peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


Anna zegt:
Ah, als broodbeleg;) Ook hier, maar ook als gebraad;):p:D

derbyke zegt:
Beenham word bij ons als charcuterie verkocht, koud voor op de boterham en natuurlijk heel fijn gesneden.:);):p

Anna zegt:
Vertel:p;):D

derbyke zegt:
Anna moet je gelijk geven :)maar bij ons in de Belgiek is een beenhammetje dan weer iets anders :)

Anna zegt:
:);):p

derbyke zegt:
Zal jouw beenham eens gaan opzoeken;);)

Anna zegt:
Jep, maar ik denk dat het het dichtst bij "onze" beenham komt;):p:D

derbyke zegt:
Hallo dames, ardeens gebraad is van het varkentje ;-)Groetjes van ons 3tjes :);):p

Anna zegt:
Ik denk meer aan een beenhammetje;):p

gea zegt:
Ha die Hilde,
Het lijkt op varkensvlees; is dat zo? Het zou natuurlijk ook rundvlees kunnen zijn, toch???;)